Θάνος Μικρούτσικος: Το τελευταίο αντίο είπαν στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο πλήθος κόσμου στην πολιτική κηδεία που έγινε Α' Νεκροταφείο Αθηνών το μεσημέρι της Δευτέρας (30/12). Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:30 με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου. Τραγικές φιγούρες ήταν τόσο ο αδερφός του Ανδρέας Μικρούτσικος όσο και η σύζυγος και τα παιδιά του Θάνου Μικρούτσικου.
Συντετριμμένη η κόρη του Αλεξάνδρα Παπαγιάννη, εκφώνησε έναν επικήδειο που ράγιζε καρδιές.Η μικρή κόρη του Θάνου Μικρούτσικου αποχαιρέτισε τον πατέρα της: «Μπαμπά, καπετάνιε… Εσύ μπαμπά που μίλαγες για τους σεισμούς που μέλλονται για να έρθουν. Εσύ μπαμπά μου είσαι και θα παραμείνεις ο μεγαλύτερος σεισμός από όλους. Και αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, κάπου στον Σταυρό του Νότου κράτησε μου ζεστό το πιάνο για όταν θα ξανασυναντηθούμε. Σ'αγαπάω», ήταν μερικά από τα λόγια της.
"Αγάπη μου, σου ζητώ συγνώμη που λύγισα και ευχήθηκα να γίνει αετός, να πετάξεις και το μόνο που σου υπόσχομαι ότι πάντα θα πορεύομαι στο δρόμο σου. Θα ονειρεύομαι ότι θα πετάξω και θα σε φθάσω αγάπη μου” ανέφερε με δάκρυα στα μάτιαη σύζυγός του, Μαρία Παπαγιάννη.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη θα αποτεφρωθεί σήμερα στη Ριτσώνα, στο νέο αποτεφρωτήριο. Το «παρών» θα δώσει μόνο η οικογένειά του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις