Τίνα Σακελλάριου: Μαύρα Χριστούγεννα πέρασε η χήρα του Αλέκου Σακελλάριου αφού αδίστακτοι διαρρήκτες μπήκαν στο διαμέρισμά της τα Χριστούγεννα και της αφαίρεσαν κοσμήματα και κειμήλια- τις αναμνήσεις της στο πλευρό του τεράστιου σεναριογράφου και σκηνοθέτη, που έγραψε ιστορία στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Οι διαρρήκτες διέρρηξαν το σπίτι της στην Ευελπίδων, μέρα μεσημέρι το έκαναν άνω κάτω και έφυγαν παίρνοντας ρούχα, τσάντες και κοσμήματα αξίας 35.000 ευρώ. Παράλληλα, πήραν και τον «θησαυρό» του Αλέκου Σακελλάριου που κρατούσε η γυναίκα του ως κόρη οφθαλμού, όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για κειμήλια μεγάλης συναισθηματικής και πολιτιστικής αξίας.

Η απώλεια αυτή έχει συγκλονίσει την Τίνα Σακελλάριου που βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ: "Ζω μαύρες γιορτές, όλα έγιναν μέρα μεσημέρι. Έφυγα από το σπίτι στις 3 το μεσημέρι και επέστρεψα στις 5 και μισή το απόγευμα. Οι διαρρήκτες τα πήραν όλα: ρούχα, κοσμήματα, τσάντες, τις χρυσές πένες του Αλέκου μου. Χάθηκαν κειμήλια του συζύγου μου που για μένα έχουν τεράστια αξία όχι οικονομική αλλά συναισθηματική», εξομολογείται με συναισθηματική φόρτιση η χήρα του αείμνηστου σκηνοθέτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τίνα και Αλέκος Σακελλάριος

Ο Αλέκος Σακελλάριος ήταν θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και παραγωγικός. Υπήρξε από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής νεοελληνικής κωμωδίας. Από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού και χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτομάστορας της ελληνικής κωμωδίας. Αν και πίσω από τον ευθύβολο τρόπο που επικοινωνούσε με τον κόσμο κρύβονταν συνήθως πολλά περισσότερα, πράγματα που η φαρμακερή του πένα κατάφερνε να περνά χαλαρά και αβίαστα.

Μέσα στο γέλιο και την ελαφράδα των έργων του ο Σακελλάριος καμουφλάριζε αιχμηρά κοινωνικά και πολιτικά σχόλια. Μέγας ανατόμος της ελληνικής κοινωνίας. Πίσω από το χιούμορ που ενυπάρχει στους «Γερμανούς ξανάρχονται» (1952), τον «Ήρωα με τις παντούφλες» (1958), το «Υπάρχει και φιλότιμο» (1965), την «Κόρη μου τη σοσιαλίστρια» (1966), τον «Θανασάκη τον πολιτευόμενο» (1954), τον «Πολυτεχνίτη και ερημοσπίτη» (1963), τη «Θεία από το Σικάγο» (1957), το «Καλώς ήρθε το δολλάριο» (1967) και τους «Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες» (1960), καραδοκεί το οξύ σχόλιό του για την εκρηκτική κατάσταση στα ελληνικά πράγματα.

Είχε παντρευτεί τρεις φορές και απέκτησε δύο κόρες.Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, από τα τέλη του '70 ως το 1991, ζούσε με την τρίτη σύζυγό του, Τίνα, γράφοντας (όπως έλεγε σε συνεντεύξεις του της εποχής) συνεχώς σενάρια, χρονογραφήματα και θεατρικά, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου του, θεατρικό και χρονογραφικό, δεν εκδόθηκε ποτέ. Απεβίωσε στις 28 Αυγούστου 1991 λόγω εμφράγματος του μυοκαρδίου στην Αθήνα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις