Έρρικα Μπρόγιερ: Η γνωστή ηθοποιός, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, δεν σταματούσε να μιλάει για τον Κώστα Βουτσά, για τον οποίο έλεγε ότι πιθανότατα είχαν ξανασυναντηθεί σε άλλη ζωή. Σε μία από τις τελευταίες της συνεντεύξεις στο περιοδικό «Λοιπόν» είχε μιλήσει για την σχέση της μαζί του, το πώς χώρισαν αλλά και για το τι θα άλλαζε στο σενάριο της ζωής της. «Ο Κώστας είναι ο άντρας της ζωής μου» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

«Του τα έχω συγχωρήσει όλα, μόνο τα καλά θυμάμαι από εκείνον, τίποτα κακό. Δεν μου έχει κάνει τίποτα κακό, απλά ήμασταν νέοι» είχε πει. Προσθέτοντας: «Λένε πως οι άνθρωποι που δεν μπορούν εύκολα να ξεκολλήσουν, να χωρίσουν, έχουν ξανασυναντηθεί σε άλλη ζωή». «Έχω αυτή τη μανία με τον Κώστα… κάτι σημαίνει. Είναι αγάπη, καθόλου έρωτας».

Διαβάστε την τελευταία της συνέντευξη

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Με ποιον τρόπο έχει καταφέρει ο Κώστας Βουτσάς να έχει όλες τις πρώην συζύγους του δίπλα του, να είστε όλοι μια οικογένεια;

«Ναι, βέβαια, ισχύει. Ο Κώστας είναι ο άντρας της ζωής μου, τον αγαπώ πάρα πολύ. Βλέπω το γιο του, τον Φοίβο, τη σύζυγο του την Αλίκη, βγαίνουμε έξω όλοι μαζί, πηγαίνουμε και στο σπίτι της αδερφής του, έξω από την Αθήνα, που είναι μεγάλο και ωραίο, μας κάνει το τραπέζι, όπου μαζευόμαστε γύρω στα 25 άτομα και περνάμε θαύμα. Νιώθω τα παιδιά του και δικά μου παιδιά, αυτό δεν ξέρω πώς γίνεται, εκείνος το κάνει, αυτός είναι ο αρχηγός. Δεν είναι τυχαίο που όλος ο κόσμος τον αγαπάει τόσο πολύ, διότι ηθοποιούς έχουμε πάρα πολύ καλούς, και από τους παλιούς που ζουν. Όποιον κι αν ρωτήσεις, πρώτα τον Κώστα θα πούνε, γιατί τον αγαπάνε.

Υπάρχει κάτι που δεν του έχετε συγχωρήσει;

«Του τα έχω συγχωρήσει όλα, μόνο τα καλά θυμάμαι από εκείνον, τίποτα κακό. Δεν μου έχει κάνει τίποτα κακό, απλά ήμασταν νέοι, ο καθένας έτρεχε στη δουλειά του, δεν συναντιόμασταν. Έφευγα το βράδυ να πάω στο θέατρο, μετά στα κέντρα, που εκεί παίρναμε καλά χρήματα, και ο Κώστας έφευγε πολύ πρωί, είχε γύρισμα, μετά στο θέατρο… έτσι άρχισε σιγά-σιγά η απόσταση. Ήμασταν νέοι, με πολλούς πειρασμούς και πολλές επιτυχίες και κάπου… χάλασε, αλλά όχι με καβγάδες, ποτέ. Η κόρη μας έλεγε: «Μαμά, ποτέ δεν σας άκουσα να φωνάζετε».

Την απόφαση του χωρισμού ποιος την πήρε;

«Μαζί. Μιλήσαμε και του είπα: «Κώστα μου, είδες ότι "δεν πάει"», το καθυστερήσαμε λιγάκι και μετά… τελείωσε».

Τι θα αλλάζατε στο… σενάριο της ζωής σας;

«Ίσως άλλαζα πολλά ή τίποτα. Τι να πρωτοπώ τώρα…;».

Ποιο θα ήταν ένα από τα πολλά που αναφέρετε;

«Κάποια πράγματα, που ίσως αν τα έκανα τότε, αυτή τη στιγμή να ήμουν πιο ήσυχη και οικονομικά άνετη. Δεν μπορούσα να είμαι ποτέ με κάποιον χωρίς να ενδιαφέρομαι ή να μη μου αρέσει. Δεν ήμουν, ούτε είμαι των χρημάτων. Ζούσαμε μια αξιοπρεπή ζωή, σ' ένα ωραίο σπίτι, είχαμε τα έπιπλα μας, τ' αυτοκίνητα μας, βγαίναμε έξω και το καλοκαίρι μέναμε για λίγο στις «καμπάνες»… περάσαμε ωραία. Τα έχω ξεχάσει σχεδόν όλα. Ο μόνος που μου έχει μείνει από όλα είναι ο Κώστας, τον αγαπάω πάρα πολύ και δεν ξέρω γιατί έχει γίνει τόσο δυνατό αυτό, είναι περίεργο».

Με τα χρόνια δυναμώνει αυτή η αγάπη;

«Λένε πως οι άνθρωποι που δεν μπορούν εύκολα να ξεκολλήσουν, να χωρίσουν, έχουν ξανασυναντηθεί σε άλλη ζωή».

Πιστεύετε ότι έχετε συναντηθεί με τον Κώστα Βουτσά και σε άλλη ζωή;

«Το πιστεύω αυτό, δεν μπορεί να έχω κάτι τέτοιο με τον Κώστα, γιατί, εδώ που τα λέμε, έκανε και διάφορα που με στεναχώρησαν, όπως έκανα κι εγώ σ' εκείνον και τον στεναχώρησα, αλλά κάτι συμβαίνει και τα ξέχασα όλα, κι έχω αυτή τη μανία με τον Κώστα… κάτι σημαίνει. Είναι αγάπη, καθόλου έρωτας. Ο έρωτας μπορώ να πω ότι πέρασε αρκετά γρήγορα, όχι σε μία εβδομάδα, αλλά σε κάποια χρόνια», είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις