Έρρικα Μπρόγιερ θάνατος: Η κηδεία της σπουδαίας χορεύτριας, τραγουδίστριας και ηθοποιού της Έρρικας Μπρόγιερ, θα τελεστεί το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι από το Κοιμητήριο Ζωγράφου. Η Έρρικα Μπρόγιερ έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, και ο θάνατος της προκάλεσε θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο και μάλιστα στις αρχές Δεκεμβρίου αναγκάστηκε να φύγει από την παράσταση «Η Παριζιάνα», στην οποία συμμετείχε, αφού τα προβλήματα υγείας της επιδεινώθηκαν.Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο Αρεταίειο και ο θάνατος της έγινεγνωστός την παραμονή των Φώτων. Κοντά της το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν η κόρη της Σάντρα και η αδελφή της Μαργαρίτα. Η κόρη της, Σάντρα Βουτσά, παρακαλεί αντί για στέφανα να δοθούν χρήματα στο σπίτι του ηθοποιού ή στο ΤΑΣΕΗ (Ταμείο αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών).

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα με καταγωγή από την Αυστρία. Παιδί του ηθοποιού Τέλη Ανθίδη (Αριστοτέλης Μαστραπάς), τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, αλλά και αργότερα μόνη της. Το 1961, οι δύο αδελφές έκαναν το ντεμπούτο τους ως δίδυμο στο τραγούδι και το χορό ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου.
Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Τα 201 καναρίνια» (1964), «Ο ανήφορος» (1964), «Ο ανεμοστρόβιλος» (1964), «Η Παριζιάνα» (1969), «Πίσω μου σ' έχω σατανά» (1971), «Αγάπησα μια πολυθρόνα» (1971), «17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου» (1981), «Οι απέναντι» (1981).
Στην ταινία «Τα 201 καναρίνια» γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα. Ωστόσο, ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Αργότερα ξαναπαντρεύτηκε με τον Γιάννη Μαρινάκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις