Megxit: Έξαλλος ο βρετανικός Τύπος με Χάρι και Μέγκαν [vids, pics]

Οι Σάσεξ στο στόχαστρο του βρετανικού Τύπου
Οι Σάσεξ στο στόχαστρο του βρετανικού Τύπου

Megxit: Πυρά εξαπολύουν τα Μέσα στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, τους οποίους αποκαλούν «εγωπαθείς και αλαζόνες».

Megxit: Η απόφαση των Σά(-) να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, έχει εξοργίσει τους Βρετανούς.  Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Daily Mail», Πιρς Μόργκαν, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Βασίλισσα Ελισάβετ θα πρέπει να διώξει από το Παλάτι τους Μέγκαν και Χάρι προτού διαλύσουν τη βρετανική μοναρχία. «Ποιοι στο δ... νομίζουν ότι είναι; Σοβαρά; Έχω δει κάποιες ντροπιαστικές βασιλικές απρέπειες στην εποχή μου, αλλά τόση αλαζονεία και απληστία, τίποτα δεν φθάνει τη συμπεριφορά του «Δούκα και της Δούκισσα του Σά(-)... Το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να στηριχτεί στις δυνάμεις του. Πώς; Με τα χρήματα του πατέρα του Χάρι;», λέει καυστικά ο Βρετανικός δημοσιογράφος.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Βασίλισσα Ελισάβετ καταβάλει συνολικά στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι 5 εκατομμύρια βρετανικές λίρες από το ετήσιο βασιλικό καταπίστευμα, το οποίο προέρχεται από τους Βρετανούς φορολογούμενους και δίνεται στα προβεβλημένα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Υπολογίζεται πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λαμβάνουν από το ποσό αυτό, περίπου 2 εκατομμύρια λίρες. Επίσης τα δύο αδέρφια λαμβάνουν 3,15 εκατομμύρια λίρες για «ανεπίσημες δαπάνες», με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών.

Το πριγκιπικό ζευγάρι έχει έσοδα και από την περιουσία του Καρόλου στην Κορνουάλη, τα οποία υπολογίζονται περίπου στα 4,9 εκατομμύρια βρετανικές λίρες. Ωστόσο το ποσό αυτό αναλογεί και στους δύο γιους του διαδόχου του βασιλικού θρόνου. Επιπλέον, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ διαθέτουν δική τους περιουσία, από την οποία λαμβάνουν σημαντικά έσοδα. Συγκεκριμένα, η προσωπική περιουσία του πρίγκιπα Χάρι υπολογίζεται στα 30 εκατομμύρια λίρες, 20 εκ των οποίων κληρονόμησε από τη μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα και περίπου επτά εκατομμύρια λίρες επιπλέον από την προγιαγιά του και βασιλομήτωρ. Η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ διαθέτει περιουσία γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια λίρες, αρκετά από τα οποία έχει κερδίσει από τη συμμετοχή της στην σειρά «Suits», όπου πρωταγωνιστούσε πριν τον γάμο της με τον Χάρι, λαμβάνοντας 40 χιλιάδες λίρες ανά επεισόδιο. Επιπλέον, διαθέτει ένα lifestyle blog το οποίο της απέφερε το ποσό των 60 χιλιάδων βρετανικών λιρών το χρόνο, μέχρι την ημέρα του γάμου της, ενώ διαθέτει και σημαντική περιουσία στο Τορόντο.


New York Post: Υποκριτές ο Χάρι και η Μέγκαν 

H αμερικανική εφημερίδα «New York Post», υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «Megxit», χαρακτήρισε τους Μέγκαν και Χάρι «υποκριτές» καλώντας τους είτε να αποποιηθούν τα βασιλικά τους προνόμια ή να παραμείνουν στο Παλάτι. Το δημοσίευμα θεωρεί ότι οι Σά(-) δεν είναι σωστό να εγκαταλείπουν αυτό που μισούν αλά να συνεχίσουν να καρπώνονται τα οφέλη των πραγμάτων που αγαπούν. Στο εξώφυλλο της αμερικανικής εφημερίδας, η Δούκισσα του Σά(-) απεικονίζεται μάλιστα με μπικουτί στο κεφάλι και ο πρίγκιπας Χάρι με ανοιχτό το πουκάμισο και φανελάκι να πίνει αναψυκτικό στον καναπέ του σπιτιού βλέποντας τηλεόραση, σαν ένας κοινός θνητός.


Μεγάλο ερώτημα η αντίδραση της Ελισάβετ

Σύμφωνα με τον βασιλικό ανταποκριτή του BBC, Τζόνι Ντίμοντ, η δήλωση των Σά(-) πληγώνει τη βασιλική οικογένεια. Πώς θα χειριστεί το θέμα η Βασίλισσα, είναι το μεγάλο ερώτημα. «Η Βασίλισσα Ελισάβετ αισθάνθηκε ότι η ξαφνική ανακοίνωση των Σά(-) ήταν μία πισώπλατη μαχαιριά σε όλη την οικογένεια και τον θεσμό... Χθες το βράδυ, οι Σά(-) πίεσαν το πυρηνικό κουμπί της βασιλικής τους καριέρας ανακοινώνοντας ότι εγκαταλείπουν το Μπάκιγχαμ και τα σχετικά καθήκοντα», αναφέρει. Πρόκειται για μία κίνηση που αμαυρώνει το στέμμα και δημιουργεί ερωτήματα για τη ζωή στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σχολιάζει η εφημερίδα Guardian.

Το δημοσίευμα του Guardian


Για τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», o Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν, παίρνουν επισήμως αποστάσεις από τη βασιλική οικογένεια. «Είχαν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο ζωής τους στα ανάκτορα», επισημαίνει. Από την πλευρά της, η γερμανική εφημερίδα Bild επισημαίνει ότι το Παλάτι αγνοούσε πλήρως την πρόθεση των Σά(-). Η απόφαση του βασιλικού ζεύγους θυμίζει μια άλλη ιστορία αποποίησης των βασιλικών καθηκόντων στο Παλάτι, τονίζει το δημοσίευμα. Πρόκειται για την παραίτηση του Εδουάρδου Η' από τα βασιλικά του αξιώματα, η οποία υπήρξε και ο λόγος που η Ελισάβετ πέρασε στη γραμμή διαδοχής και αργότερα έγινε Βασίλισσα.