Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Το διάσημο μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο, όπου εκτίθενται 250 κέρινα ομοιώματα σπουδαίων προσωπικοτήτων της διεθνούς κοινότητας, αποφάσισε να χωρίσει σήμερα τον Χάρι και τη Μέγκαν από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, στον απόηχο της ανακοίνωσης του ζεύγους ότι αποποιείται τα βασιλικά αξιώματά του. Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση, το Μαντάμ Τισό επέλεξε να αντιδράσει αμέσως μπροστά στις εξελίξεις. «Μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, αντιδράμε στα αναπάντεχα νέα ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σά(-) αποποιούνται τον ρόλο των "ανώτερων" μελών της βασιλικής οικογένειας» εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου ο γενικός διευθυντής του μουσείου Στιβ Ντέιβις.

«Αρχής γενομένης από σήμερα (Πέμπτη) τα ομοιώματα του Χάρι και της Μέγκαν δεν θα εκτίθενται» στον χώρο όπου βρίσκονται η βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ, επισήμανε.Όμως, τα δύο ομοιώματα, από τα πλέον δημοφιλή για το κοινό, «θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικά στοιχεία» του μουσείου, συμπλήρωσε ο Ντέιβις, υπογραμμίζοντας ότι το Μαντάμ Τισό θα παρακολουθεί με προσοχή τί θα τους επιφυλάξει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους.

Διαβάστε: Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Πόσα χρήματα χάνουν φεύγοντας – Το Twitter τρολάρει την απόφαση


Βρετανικός Τύπος

Η απόφαση των Σά(-) ναπαραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, έχει εξοργίσει τους Βρετανούς.Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Daily Mail», Πιρς Μόργκαν, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Βασίλισσα Ελισάβετ θα πρέπει να διώξει από το Παλάτι τους Μέγκαν και Χάρι προτού διαλύσουν τηβρετανική μοναρχία. «Ποιοι στο δ… νομίζουν ότι είναι; Σοβαρά; Έχω δει κάποιες ντροπιαστικές βασιλικές απρέπειες στην εποχή μου, αλλά τόση αλαζονεία και απληστία, τίποτα δεν φθάνει τη συμπεριφορά του «Δούκα και της Δούκισσα του Σά(-)… Το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να στηριχτεί στις δυνάμεις του. Πώς; Με τα χρήματα του πατέρα του Χάρι;», λέει καυστικά ο Βρετανικός δημοσιογράφος.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Βασίλισσα Ελισάβετ καταβάλει συνολικά στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι 5 εκατομμύρια βρετανικές λίρες από το ετήσιο βασιλικό καταπίστευμα, το οποίο προέρχεται από τους Βρετανούς φορολογούμενους και δίνεται στα προβεβλημένα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Υπολογίζεται πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λαμβάνουν από το ποσό αυτό, περίπου 2 εκατομμύρια λίρες. Επίσης τα δύο αδέρφια λαμβάνουν 3,15 εκατομμύρια λίρες για «ανεπίσημες δαπάνες», με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών. (Δείτε πρωτοσέλιδα)