Μέγκαν Μαρκλ: Η σύζυγος του πρίγκιπα της Βρετανίας Χάρι, συμφώνησε να δανείζει τη φωνή της σε παραγωγές της Disney με αντάλλαγμα η εταιρεία να κάνει δωρεά σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται για την προστασία των ελεφάντων, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Times.Η Μέγκαν και ο Χάρι παρέκαμψαν την βασιλική οικογένεια την Τετάρτη ανακοινώνοντας αιφνιδιαστικά ότι αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα για να μπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο στη Βόρεια Αμερική και "να εργάζονται ώστε να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι".

Η εφημερίδα δεν αναφέρει λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία για σπικάζ που συνήψε η Μέγκαν, αλλά έγραψε ότι η Ντίσνεϊ θα κάνει δωρεά στην MKO "Ελέφαντες Χωρίς Σύνορα". Η εφημερίδα δεν επικαλείται πηγή.

Μια εκπρόσωπος της Μέγκαν, ο επίσημος τίτλος της οποίας είναι Δούκισσα του Σά(-), δεν σχολίασε ο δημοσίευμα, ενώ το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με την Ντίσνεϊ.

Η παραίτηση των δύο από τα βασιλικά καθήκοντα προκάλεσε την οργή της Ελισάβετ και του βρετανικού Τύπου. Ενδεικτικά, δημοσιογράφος της Daily Mail, Πιρς Μόργκαν, ανέφερε: "Ποιοι στο δ… νομίζουν ότι είναι; Σοβαρά; Έχω δει κάποιες ντροπιαστικές βασιλικές απρέπειες στην εποχή μου, αλλά τόση αλαζονεία και απληστία, τίποτα δεν φθάνει τη συμπεριφορά του «Δούκα και της Δούκισσα του Σά(-)… Το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να στηριχτεί στις δυνάμεις του. Πώς; Με τα χρήματα του πατέρα του Χάρι;".

Σύμφωνα με την Mail, ηΕλισάβετ καταβάλει συνολικά στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι 5 εκατομμύρια βρετανικές λίρες από το ετήσιο βασιλικό καταπίστευμα, το οποίο προέρχεται από τους βρετανούς φορολογούμενους και δίνεται στα προβεβλημένα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Υπολογίζεται πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λαμβάνουν από το ποσό αυτό, περίπου 2 εκατομμύρια λίρες. Επίσης τα δύο αδέρφια λαμβάνουν 3,15 εκατομμύρια λίρες για "ανεπίσημες δαπάνες", με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών.

Ρεπορτάζ του CBS: "Αναστάτωση στη Βρετανία"