Μαίρη ΛίνταΓηροκομείο Αθηνών: Κραυγή αγωνίας για τους ηλικιωμένους που βρίσκονται στο γηροκομείο Αθηνών αφού η ΔΕΗ έχει "απειλήσει" ότι θα τους κόψει το ρεύμα. Οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται εκεί περνούν στιγμές αγωνίας αφού δεν ξέρουν τι θα απογίνουν. Αγωνία και για την Μαίρη Λίντα που μίλησε στην εφημερίδα “Espresso”, με αφορμή το ειδοποιητήριο που έστειλε η ΔΕΗ. “Θα είναι μεγάλη ντροπή και αμαρτία αν κόψουν το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών. Τόσοι υπερήλικοι άνθρωποι τι θα γίνουν; Πώς θα αντέξουν το κρύο; Εγώ ήρθα και μένω οικειοθελώς στο Γηροκομείο Αθηνών. Έχω δικό μου σπίτι. Οι υπόλοιποι συνάνθρωποι μας, όμως, τι θα απογίνουν; Όλοι εμείς που ζούμε εδώ, το νιώθουμε σπίτι μας. Είναι μία εξαιρετική εστία γεμάτη αγάπη και θαλπωρή. Είναι απαράδεκτο να κοπεί το ρεύμα”, λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η οφειλή του Γηροκομείου Αθηνών προς τη ΔΕΗ ανέρχεται σε 1.313.574 ευρώ, με την τελευταία καταβολή να έχει γίνει τον Μάιο του 2014. Από την στιγμή της εντολής απενεργοποίησης του μετρητή, στις 3 Ιανουαρίου, ο πρώτος που κινητοποιήθηκε ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος κατέθεσε αναφορά προς τον εισαγγελέα του Εφετείου Αθηνών, στην οποία αναφέρει ότι στο Γηροκομείο Αθηνών ζουν σήμερα περισσότεροι από 140 ηλικιωμένοι και, αν το ρεύμα κοπεί, κινδυνεύει η ζωή ηλικιωμένων ανθρώπων. Στις 3 Ιανουαρίου, όπως έχει γίνει γνωστό, αφού ενημέρωσε με επιστολή της το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών», η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για την απενεργοποίηση του μετρητή, στο πλαίσιο της στρατηγικής της επιχείρησης για την πάταξη των στρατηγικών κακοπληρωτών, σύμφωνα με το real.gr. σημειώνοντας:
«Παρά τις συνεχείς και τακτικές οχλήσεις μας τα τελευταία επτά χρόνια καθώς και της πρόσφατης εξώδικης πρόσκλησής μας δεν έχει καταστεί δυνατή η τακτοποίηση του υπερβολικά υπέρογκου χρέους σας, από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας και ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς πολλών χρονικών περιόδων, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας να υφίστανται από τον Αύγουστο του 2013, δηλαδή πέραν των έξι ετών».
Ο δημοσιογράφος και δικηγόρος Γιάννης Ντάσκας με αφορμή την απενεργοποίηση του μετρητή κατέθεσε αναφορά προς τον εισαγγελέα του Εφετείου Αθηνών, στην οποία αναφέρει ότι στο ίδρυμα ζουν σήμερα περισσότεροι από 140 ηλικιωμένοι, και αν το ρεύμα κοπεί το αποτέλεσμα, μπορεί να είναι μοιραίο για τη ζωή των πιο ευαίσθητων από αυτούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις