Μάρω Κοντού: «Μεγάλωσα χωρίς μπαμπά», είπε η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου για να εξηγήσει γιατί την τράβηξε ο πρώτος της σύζυγος, ο γνωστός διευθυντής φωτογραφίας Αριστείδης Καρύδης Φουκς. «Επειδή τα όμοια έλκονται, ο άντρας μου είχε χάσει τη μητέρα του κι εκείνος πολύ μωρό. Εγώ ζητούσα έναν πατέρα κι εκείνος μια μητέρα», είπε. Διηγήθηκε κατόπιν με πόσο περιπετειώδη τρόπο έγινε η πρόταση γάμου από τον σύζυγό της, ο οποίος προσποιήθηκε ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας για να τη φέρει κοντά του μετά από καυγά. Χώρισαν μετά από 7 χρόνια σχέσης και 2 γάμου.

Η Μάρω Κοντού δήλωσε επίσης πως ήξερε ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά: «Δεν μπορούσα, όχι δεν έκανα, δεν μπορούσα. Από πολύ νέα το γνώριζα. Βέβαια, περνώντας τα χρόνια, γύρω στα 35 μου, το έψαξα στο εξωτερικό. Πήγα και βρήκα αυτόν που βοήθησε τη Λόρεν να κάνει παιδί, στην Ελβετία. Μου είπε: «Δεν θα κάνετε ποτέ παιδί, εν αντιθέσει δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο εδώ και κάτι ακόμα, θα είστε πάντα νεότερη από τις συμμαθήτριές σας κατά δέκα χρόνια». Περνούν τα χρόνια και βλέπω ότι και τα δύο είναι καλά έως τώρα. Μου είπε και μια πολύ σημαντική φράση: "Εάν θέλετε, όμως, μπορείτε να υιοθετήσετε και να σας βοηθήσω"».Ερωτηθείσα για το αν της λείπει το ότι δεν απέκτησε παιδί, η Μάρω Κοντού απάντησε: «Το είχα "φορέσει" τόσο πολύ ότι δεν θα κάνω που απαγόρευσα στον εαυτό μου να το θέλει».

Η αναφορά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ερωτηθείσα αν η Αλίκη Βουγιουκλάκη έπαιξε ρόλο στον χωρισμό της απάντησε: «Νομίζω ότι δεν έπαιξε ρόλο. Είχαμε λίγο απομακρυνθεί γιατί έβλεπα ότι ήταν φλερτάκιας αλλά δεν ήθελε εγώ να κουνήσω από δίπλα του», σχολίασε.

Όπως είπε στην πορεία της συνέντευξή της, μετά την «Ιταλίδα στην Κυψέλη» δεν ξαναείχε πρόταση από την Φίνος Φιλμ για ταινία και παραξενεύτηκε. Βέβαια συνέχισε την πορεία της στην Καραγιάννης-Καρατζόπουλος. Μετά από πολλά χρόνια σκηνοθέτης της Φίνος της αποκάλυψε ότι ξανθιά σταρ της εταιρείας έθεσε βέτο στην παρουσία της.

«Είμαι πικραμένη από την πολιτική»

Η ηθοποιός μίλησε για τον πέρασμά της από την πολιτική το οποίο της άφησε πικρή γεύση γιατί «δεν είμαι πολιτικός». «Η πλειοψηφία των πολιτικών φροντίζουν τον εαυτό τους. Αλλά δεν θέλω να μιλήσω για πολιτική, είμαι πικραμένη», είπε.

Θερμά λόγια από Κωνσταντίνου και Βουτσά

Με λόγια αγάπης μίλησε για την ηθοποιό ο συμπρωταγωνιστής της στο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», Γιώργος Κωνσταντίνου. Την αποκαλεί «το Μαράκι μου» και δήλωσε ότι χαίρεται που η Μάρω Κοντού απέδειξε με τις πρόσφατες εμφανίσεις της στο θέατρο ότι τελικά δεν «σκοτώνουν τα άλογα όταν γερνάνε». «Κυρία με Κ κεφαλαίο, όχι ψώνιο, χωρίς βεντεντισμούς, χωρίς εγώ» είπε ο Κώστας Βουτσάς για τη συνάδελφό του. «Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην αγαπά τη Μάρω την Κοντού», τόνισε. Η ίδια δήλωσε ότι είχε σχέση με γνωστό ηθοποιό που όμως δεν θέλει να αποκαλύψει ποτέ.

Στο ερώτημα για το αν είχε σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της σε πολλές ταινίες, Λάμπρο Κωνσταντάρα απάντησε: «Πώς; Χριστός και Παναγία…», ήταν η αρχική αντίδραση της σπουδαίας ηθοποιού. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ποτέ ζευγάρι», συμπλήρωσε. «Δεν ταιριάζαμε καθόλου», είπε και επισήμανε: «Δεν μου άρεσε ο χαρακτήρας του. Ήταν βωμολόχος από το πρωί έως το βράδυ. Αυτό το χιούμορ με βωμολοχία δεν μου αρέσει και χοντρή βωμολοχία».

«Ονειρεύομαι να πεθάνω στον ύπνο μου»

«Αδιανόητο μου φαίνεται να έχω τώρα σύντροφο», είπε και δήλωσε ότι ζει την απόλυτη ελευθερία και τον “παράδεισο του σπιτιού» της, έχοντας συγκατοικήσει πολλά χρόνια με τους δεσμούς της. «Ονειρεύομαι να πεθάνω στον ύπνο μου και δίνω εντολή» είπε χαρακτηριστικά ενώ δήλωσε τυχερή που είναι 80 plus και περπατά, σκέφτεται, οδηγεί και παίζει στο θέατρο.