Όλγα Κεφαλογιάννη Μάνος Πενθερουδάκης διαζύγιο: Νέο κεφάλαιο στην προσωπική της ζωή ξεκίνησε η βουλευτής της ΝΔ, η οποία επιβεβαίωσε το διαζύγιό της, μετά από δέκα χρόνια γάμου με τον Μάνο Πενθερουδάκη. Οι φήμες για το διαζύγιο της Όλγας Κεφαλογιάννη το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν έντονες και η πρώην υπουργός Τουρισμού τις επιβεβαίωσε, με συνέντευξή της στο Athens Voice.Η ίδια λοιπόν μιλώντας για την κοινή της πορεία με τον Μάνο Πενθερουδάκη είπε χαρακτηριστικά ότι πλέον βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο καθώς «ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής" της "που αφορά τον γάμος της έκλεισε πρόσφατα».

Βεβαίως η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για μια δημιουργική περίοδο που της αφήνει μόνο καλές αναμνήσεις και επισήμανε ότι αυτό που της χρειάζεται τώρα είναι ανασύνταξη, όπως συμβαίνει σε όλες τις καινούργιες αρχές.Η κυρίαΚεφαλογιάννη και ο Μάνος Πενθερουδάκης είχαν γνωριστεί το 2001 σε παρέα κοινών φίλων και είχαν παντρευτεί σε κλειστό κύκλο στις 22 Ιανουαρίου 2010.

Διαβάστε: Όλγα Κεφαλογιάννη Μάνος Πενθερουδάκης διαζύγιο: Αλλαγή σελίδας στην προσωπική της ζωήΌλγα Κεφαλογιάννη Μάνος Πενθερουδάκης διαζύγιο: Η επιβεβαίωση

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν δίστασε να μιλήσει για την προσωπική της ζωή και να αποκαλύψει ότι ο γάμος της έχει τελειώσει.Ειδικότερα στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Athens Voice η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν δίστασε να απαντήσει στην ερώτηση για τους στόχους που βάζει για τη νέα χρονιά ως εξής: «Να μπορώ να λειτουργώ σε ισορροπία, να βιώνω τις χαρές και τις λύπες της ζωής μαζί με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Βρίσκομαι σε ένα μεταβατικό στάδιο γιατί πολύ πρόσφατα έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου που αφορά στον γάμο μου. Ήταν μια μακρά και δημιουργική περίοδος που μόνο καλές αναμνήσεις αφήνει. Τώρα χρειάζεται ανασύνταξη, όπως σε κάθε καινούργια αρχή».

Ερωτηθείσα αν νιώθει πικρία επειδή δεν συμπεριλήφθηκε στο κυβερνητικό σχήμα, παρότι ήταν πρώτη σε σταυρούς στην Α΄ Αθήνας για τρίτη συνεχόμενη φορά, η κυρία Κεφαλογιάννη είπε: « Στην πολιτική οι «πικρίες» και οι εμμονές δεν κάνουν καλό. Πάντα κοιτάμε μπροστά. Ήταν πολύ συνειδητή η απόφασή μου να μη συμμετάσχω στο κυβερνητικό σχήμα, η οποία και εξηγήθηκε επαρκώς. Από τότε έχουν περάσει έξι μήνες μιας συνολικής προσπάθειας να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα. Η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της και εμείς οι βουλευτές τη δική μας. Εκπροσωπούμε τους πολίτες της χώρας, των περιφερειών μας, της Αθήνας εγώ, για να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα. Έχουμε μεγάλη σε όγκο και σημαντική σε ουσία δουλειά να κάνουμε. Ο βουλευτής έχει δύναμη παρέμβασης. Φωνή και χώρο διεκδίκησης. Ιδίως όταν είναι της συμπολίτευσης. Αυτός είναι ο ρόλος του και αυτό φιλοδοξώ να κάνω προς όφελος των κατοίκων της πρωτεύουσας αλλά και προς όφελος κρίσιμων θεμάτων πολιτικής, όπως είναι για παράδειγμα το δημογραφικό ζήτημα ή η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία. Όπως είπατε βγήκα για τρίτη φορά πρώτη στην Α΄ Αθηνών. Αυτό το γεγονός είναι βαριά ευθύνη από μόνο του. Οι βουλευτές οφείλουμε να μιλάμε και να διεκδικούμε. Ακόμα και αν κάποιες φορές δεν γινόμαστε αρεστοί.

Όσο για τους στόχους της έπειτα από 13 χρόνια στην ενεργό πολιτική, η βουλευτή ςτης ΝΔ τόνισε: «Αυτοί που ήταν από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική. Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, η ανάγκη να ακούς, να έρχεσαι κοντά στον κόσμο και να πράττεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση απ’ αυτή τη σχέση. Σε κρατάει ζωντανή, σε τροφοδοτεί με δύναμη και φιλοδοξία και ανανεώνει διαρκώς τους στόχους και τα θέλω σου. Και φυσικά τις πολιτικές σου στοχεύσεις. Η χώρα στη νέα εποχή που μπαίνει, συμβολικά και στη νέα δεκαετία, χρειάζεται νέο πολιτικό λόγο, καθαρό, τολμηρό και επί της ουσίας. Σκέψη εκτός πλαισίου πολλές φορές που δεν αναμασά στερεότυπα και κλισέ προηγούμενων δεκαετιών».

Διαβάστε: Μάνος Πενθερουδάκης: Ο σύζυγος της Όλγας Κεφαλογιάννη και η απόφαση του διαζυγίου [vid & pics]Όλγα Κεφαλογιάννη: Επισκέφθηκε το Άουσβιτς

Η πρώην υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε το Άουσβιτς και μίλησε για μια συγκλονιστική εμπειρία.«Συγκλονιστική εμπειρία η επίσκεψη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Auschwitz-Birkenau! Το Ολοκαύτωμα αποτελεί τη σκοτεινότερη σελίδα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος έχει ένα συμβολικό, βαθιά ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Είναι μια διαρκής υπόμνηση στις επόμενες γενιές ότι το μίσος και ο διχασμός στιγμάτισαν τον ανθρώπινο πολιτισμό, ότι το παρόν συνδέεται με το παρελθόν και μόνο μέσα από τη γνώση οικοδομούνται στις δημοκρατικές κοινωνίες, η ατομική και συλλογική ευθύνη, η αλληλεγγύη και η κοινωνική πρόοδος», τόνισε σε ανάρτηση της στο Instagram.

Δείτε την ανάρτηση της, στην οποία απεικονίζεται η κ. Κεφαλογιάννη μπροστά από την επιβλητική είσοδο με το ρητό: Η εργασία απελευθερώνει.Σε tweet που ανάρτησε πριν μια ημέρα η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε: Στην Κρακοβία προσκεκλημένη του European Jewish Association για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η διατήρηση της συλλογικής ευρωπαϊκής μνήμης σημαίνει φως στη Δημοκρατία, θωράκιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενδυνάμωση του αγώνα για την ειρήνη.


Συγκλονιστική εμπειρία η επίσκεψη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Auschwitz-Birkenau! Το Ολοκαύτωμα αποτελεί τη σκοτεινότερη σελίδα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος έχει ένα συμβολικό, βαθιά ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Είναι μια διαρκής υπόμνηση στις επόμενες γενιές ότι το μίσος και ο διχασμός στιγμάτισαν τον ανθρώπινο πολιτισμό, ότι το παρόν συνδέεται με το παρελθόν και μόνο μέσα από τη γνώση οικοδομούνται στις δημοκρατικές κοινωνίες, η ατομική και συλλογική ευθύνη, η αλληλεγγύη και η κοινωνική πρόοδος. @auschwitzmemorial #europeanjewishassociation

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olga Kefalogianni ?? (@olgakefalogianni) στις