Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, συνεχίζουν και δοκιμάζουν συνταγές, γνωρίζουν αρκετούς μάγειρες και τις ιστορίες πίσω από τους ίδιους και τα πιάτα τους, αλλά δίνουν την πολυπόθητη ποδιά με ιδιαίτερα αυστηρά και υψηλά κριτήρια. Στο χθεσινόεπεισόδιο της Δευτέρας, κάτι παράξενο ζήτησε η Χριστιάννα η παίκτρια από την Κύπρο, λίγο πριν ξεκινήσει το μαγείρεμα μπροστά στους κριτές, και τους άφησε άφωνους, Η Κύπρια ζήτησε να τους αγκαλιάσει για να πάρει ενέργεια και δύναμη για να μαγειρέψει.
«Αυτή τη στιγμή ζω μια ευλογία, εσείς δεν το ξέρετε. Σας αγαπώ, χρόνια τώρα σας αγαπώ, δεν το ξέρετε, το μαθαίνετε τώρα. Να ζητήσω και κάτι, μπορώ; Θα ήθελα, αν γίνεται, πριν αρχίσω όλο αυτό το ταξίδι, να έρθω να σας κάνω μια αγκαλιά! Πιστεύω ότι αυτό θα με βοηθήσει και μπορεί να βοηθήσει και τα υλικά μου. Θα πάρω ενέργεια, θα πάρω γνώση, μπορώ;», είπε η Χριστιάνα Μιχαήλ, η οποία πέρασε στην επόμενη φάση με ένα όχι και δυο ναι.

Στους κριτές του MasterChef,ένα κρητικό παραδοσιακό φαγητό, σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι και ανθότυρο Κρήτης παρουσίασε ο κρητικός Στάθης Αυγουστάκης μαζί βέβαια με την συγκινητική του ιστορία. «Ασχολούμαι με την μαγειρική εντελώς ερασιτεχνικά, δεν έχω δουλέψει σε επαγγελματική κουζίνα. Έχω ζήσει, όμως, την πιο απίστευτη εμπειρία της ζωής μου, διότι κατεβαίνω στην Αφρική και μαγειρεύω για 600 παιδάκια. Και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να κατεβαίνω. Το έκανα σαν Ιεραποστολή. Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος διότι αντί να τους δίνω, μου δίνουν. Έδωσα όλο μου το είναι στα παιδιά, έχοντας πάει σε τρεις χώρες, στην Ουγκάντα, στη Ρουάντα και στο Μπουρούντι, όπου μαγειρεύουμε για 600 ψυχούλες. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν ζήσει ωραίες καταστάσεις όπως εμείς ζούμε καθημερινά κι έτσι όταν τους προσφέρεις κάτι, το παραμικρό, το μηδαμινό, το βλέπουν σαν να τους έχεις χαρίσει ολόκληρο τον κόσμο. Είναι απίστευτο αυτό που αντλείς από τα παιδιά.
Τους δίναμε σχολικά είδη, από μια γόμα, ένα μολύβι, μια ξύστρα στο κάθε παιδί. Και γυρίζει ένα παιδάκι και μου λέει “όλο αυτό το μολύβι είναι για μένα;”, διότι εκεί το κόβουν στα τρία το μολύβι και το μοιράζονται τρία παιδιά. Όπως επίσης κάποια στιγμή, είχα μια τελευταία καραμέλα στην τσέπη μου και είχαν έρθει δύο παιδάκια και δεν ήξερα σε ποιο να τη δώσω.
Και αποφάσισα να τη δώσω στο μεγάλο γιατί το μικρό δεν πολυκαταλαβαίνει. Και μου έκανε εντύπωση, όταν το αδερφάκι το ένα, σαν πιο μεγάλο, την έκοψε, πήρε τη γλυκάδα της ζάχαρης και την έδωσε στο αδερφάκι του. Κι εμείς καμιά φορά γινόμαστε αχάριστοι και παίζουμε μέχρι και ξύλο για το ποιος θα φάει πρώτος»,είπε ο διαγωνιζόμενος και πήρε τρία ναι και πέρασε στην επόμενη φάση.