Τομ Κρουζ: Λίγους μήνες πριν από τη μεγάλη επιστροφή του στις κινηματογραφικές αίθουσες και σε μια ταινία που τον καθιέρωσε, το «Top Gun», ο σταρ του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ δεν μπορούσε παρά να βρει τη δική του θέση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη, στα Κηπιά Ελευθερούπολης, στην Καβάλα. Το ομοίωμα του Τομ Κρουζ, ο οποίος επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι στη μεγάλη οθόνη με το σίκουελ «Top Gun: Maverick», χρειάστηκε πέντε μήνες για να φιλοτεχνηθεί από τον κ. Κοκκινίδη, ο οποίος φρόντισε να αναδείξει όχι μόνο τη γλυκιά ωριμότητα της ηλικίας του Χολιγουντιανού σταρ αλλά και τη διαχρονική του γοητεία. Το νέο έργο πήρε τη θέση του δίπλα στο ομοίωμα ενός αγαπητού Έλληνα ηθοποιού, του Κώστα Βουτσά, στην κεντρική σάλα του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων.

«Ένα γλυπτό για να δημιουργηθεί», σημειώνει ο κ. Κοκκινίδης, «απαιτείται μεγάλη υπομονή, μελέτη και παρατήρηση, ιδιαιτέρα όταν δεν υπάρχει μοντέλο. Ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει, όταν ένα "πορτρέτο" έχει χαμόγελο». Αλλά και σ' αυτή τη δημιουργική προσπάθεια ο Καβαλιώτης καλλιτέχνης δε ξεχνάει την ομάδα των ανθρώπων που τον βοήθησαν να το ολοκληρώσει καθότι το… άθλημα είναι ομαδικό! «Πέραν της γλυπτικής», σημειώνει, «χρειάζεται συνεργασία με ειδικούς για να ολοκληρωθεί το έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, για την οδοντοστοιχία προσέφερε την εργασία, τη δεξιοτεχνία και το μεράκι του ο οδοντοτεχνίτης Αντώνης Καραγιαννίδης και η συνεργάτης του Βίκυ Μαρινοπούλου. Αντιστοίχως με οξεία αντίληψη και καλαισθησία έγινε το κούρεμα και το χτένισμα από την κομμώτρια Αθηνά Παναγιωτίδου. Τους ευχαριστώ όλους που για μια ακόμη φορά συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθεια».

Ένας χώρος που σε «ταξιδεύει» στον χρόνο
Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, στην τοπική κοινότητα Κηπιών. Σήμερα, στο μουσείο παρουσιάζονται τα κέρινα ομοιώματα 18 Ελλήνων και 12 ξένων προσωπικοτήτων. Κάποια από αυτά τα πρόσωπα πόζαραν τα ίδια στον Θόδωρο Κοκκινίδη προκειμένου να φιλοτεχνήσει το κέρινο ομοίωμά τους. Εκείνο που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι όχι μόνο το κέρινο ομοίωμα ως καλλιτεχνική δημιουργία που αποτυπώνεται στις φυσικές διαστάσεις του, αλλά και το γενικότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο ο Θόδωρος Κοκκινίδης προσπαθεί να το εντάξει. Το μουσείο είναι ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, από Δευτέρα μέχρι Κυριακή (Οκτώβριο – Μάιο 10:00 πμ – 18:00 μμ.) και (Ιούνιο – Σεπτέμβριο 10:00 πμ – 20:00 μμ).

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις