Μασκέ Πάρτι: Φέτος ήρθε η σειρά των παιδιών σας να καλέσουν σε πάρτι, ή ήρθε σε εσάς η διάθεση να είστε οικοδεσπότες ενός αποκριάτικου Σαββάτου, όπου για να διασκεδάστε με την παρέα σας. Η καλύτερη ιδέα για εσάς αλλά και για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας είναι να κάνετε «θεματικό πάρτι». Από τα σνακς που θα σερβίρετε, τα στολίδια που θα κοσμήσουν το χώρο αλλά και κυρίως οι αμφιέσεις τι καλύτερο από το να έχουν θέμα.

Για τα παιδιά είναι πολύ εύκολο, αφού συνήθως όλα επιθυμούν περίπου τα ίδια. Υπάρχει μεγάλη αφθονία ιδεών, από το ντυθούν ζαχαρωτά, το χρώμα από το ουράνιο τόξο που αγαπούν, ένας παιδικός ήρωας από τα καρτούν, κάποιο ζώο κ.λπ. Καλό είναι το θέμα να ταιριάζει σε αγόρια και κορίτσια, διότι καμία μαμά μάλλον δεν έχει διάθεση να ντύσει το αγοράκι της πριγκίπισσα του χιονιού και μάλλον ούτε το αγοράκι θα θέλει. Όταν μεγαλώσει θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αλλά στα 5 του, δεν συνηθίζεται. Εκτός αν το θέμα είναι καουμπόηδες και καουμπόισσες, πριγκίπισσες και βασιλόπουλα. Αλλά είναι πιο ωραίο να έχετε ένα θέμα που δεν χρειάζονται διαχωρισμοί. Θεματικό πάρτι μπορεί λοιπόν να είναι «Ζωολογικός κήπος», «Ζαχαροπλαστείο», «Σινεμά» ή όποια άλλη ιδέα έχετε. Πάντως τοconceptτο καταλάβατε.


Για τους ενήλικες η βεντάλια των ιδεών είναι μεγαλύτερη και έχει πιο πολύ χιούμορ. Το χιούμορ είναι το ζητούμενο στις γιορτές του καρναβαλιού, και όταν οι άνθρωποι απελευθερώνονται και έχουν την ευκαιρία να υποδυθούν έναν άλλον εαυτό. Το «μασκαριλίκι» είναισύμβολο της ελευθερίας και καταπάτησης των κοινωνικών κανόνων.

Μία ιδέα εξαιρετική είναι να ντυθούν «αγαπημένη τραγουδίστρια ή τραγουδιστής». Ελπίζουμε κάποιος να έχει την έμπνευση να ντυθεί Ρίτα Σακελλαρίου και κάποια να ντυθεί Νάνα Μούσχουρη. Εν ολίγοις το μαλλί ή κάποιο συγκεκριμένο αξεσουάρ θα αποδώσει ιδανικά το χαρακτήρα. Κι αν είστε τετραμελής παρέα οι οικοδεσπότες της βραδιάς, ντυθείτεAbbaή χεβιμεταλλάδες.

Άλλη ενήλικη ιδέα είναι θεματικό πάρτι με διάσημοι φανταστικοί ήρωες. Από παιδικά καρτούν έως Wonder Woman. Κι από Λούκι Λουκ μέχριJokerπου είναι και το χιτ της χρονιάς. Κι αν είστε ζευγάρι «Η Πεντάμορφη και το τέρας» είναιmust.
Όσο για τους 80 και άνω, μπράβο τους που έχουν την διάθεση! H πιο ξεκούραστη και άνετη ιδέα είναι ναδιαλέξουν μια μάσκα με θέμα. Και καλές Απόκριες σε όλους και όλες!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις