Αποκριάτικες στολές: Έχετε ποτέ σκεφθεί ότι η στολή που επιλέγετε να ντυθείτε τις απόκριες αποκαλύπτουν σημαντικές κρυμμένες πτυχές του χαρακτήρα σας και της προσωπικότητάς σας; Τζόκερ ή Στρουμφίτα; Σέξι κουνελάκι ή κακιά μάγισσα; Μπορεί να κρυβόμαστε πίσω από μία μάσκα αλλά αυτή η μάσκα μπορεί κάλλιστα να αποκαλύψει τον πραγματικό μας χαρακτήρα που νομίζουμε ότι έχουμε πετυχημένα καλύψει. Εξάλλου το είχε πει και ο διάσημος Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας Τζορτζ Μπέρναρντ Σω: «Βάλτε μια μάσκα σε έναν υποκριτή και δεν θα είναι πια ικανός να λέει ψέματα».

Όταν επιλέγουμε να ντυθούμε με μια στολή ενός διάσημου

Όταν έχουμε μια εμμονή να μιμούμαστε προσωπικότητες της εγχώριας και ξένης σόουμπιζ, αυτό δείχνει τη τάση που έχουμε να βρισκόμαστε στο προσκήνιο. Όλη αυτή η μανία του να υποδυθείς έστω για ένα βράδυ τον Έλβις Πρίσλευ , τον Μάικλ Τζάκσον ή τη Μαντόνα, δείχνει την τάση που έχεις να γίνεις δημοφιλής και να αποκτήσεις τους θαυμαστές που δεν έχεις στην κανονική σου ζωή.

Τι γίνεται όταν επιλέγεις να αλλάζεις το φύλλο σου
Πολλοί άντρες κυρίως αγαπούν να μεταμορφώνονται σε γυναίκες τις Απόκριες. Αυτό δεν σημάινει απόλυτα ότι κρύβουν κάτι περίεργο μέσα τους. Το πιο πιθανό είναι να είναι ένας περίεργος χαρακτήρας που αγαπά τη λεπτομέρεια και του αρέσει να παρακολουθεί τους ανθρώπους. Πολύ περισσότερο είναι ότι θέλει να πειραματιστεί. Οπότε δεν θα πούμε ότι είναι ένα άτομο που αλλάζει τις ερωτικές του επιθυμίες, απλώς πειραματίζεται.

Όταν επιλέγουμε να ντυθούμε ένα ζώο
Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα ζώα στην αμφίεση αντιπροσωπεύουν τη δύναμη, το βασικό ένστικτο ενώ κάθε ζώο έχει κάποιο βασικό χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να αποκτήσουμε κι εμείς. Η άγρια γάτα ή το σέξι κουνελάκι, για παράδειγμα. Μέσα από την επιλογή μιας στολής συγκεκριμένου ζώου, συνήθως βγάζεις και ένα χαρακτηριστικό που όντως υπάρχει στην προσωπικότητά του και μπορεί να είναι καλά κρυμμένο ή ένα στοιχείο που θα ήθελες να υιοθετήσεις.

Όταν θέλεις να ζήσεις μια ερωτική αποκριά
Καυτές νοσοκόμες, γυμνές γοργόνες και σeξι καλόγριες αποτελούν μόνο μερικές από τις ερωτικές επιλογές του καρναβαλιού. Κι όμως, μέσα υπάρχουν καταπιεσμένα ένστικτα λένε οι ειδικοί. Για παράδειγμα μπορεί να βγάζεις παρά έξω έναν σεμνότυφο χαρακτήρα είναι πολύ πιθανό της απόκριες να διαλέξεις μια στολή που δνε αφήνει τίποτα στην φαντασία.

Η Νεράιδα και ο ιππότης
Αν κάποιος διαλέξει μια τέτοια νοσταλγική αμφίεση του ιππότη, της νεράιδας ή της πριγκίπισσας να ξέρετε ότι πίσω από αυτή την επιλογή το, υπάρχει μια κρυμμένη νοσταλγία για τη χαμένη παιδική αθωότητα και μια εσωτερική επιθυμία για επιστροφή σε μια πιο ασφαλή εποχή. Παρόμοιο είναι και οι εμμονές για "διαβολικές" στολές, και στολές του κακού. Αν πάλι κάποιος επιλέξει μια στολή του «κακού», τότε πολύ πιθανό μέσα του να υπάρχει ένα σύνολο αρνητικών συναισθημάτων . Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα τρομακτικό κοστούμι, δείχνει την ανάγκη σου να διατηρήσεις απόσταση από τους άλλους μέσω αυτού, γιατί ίσως δεν τα πας πολύ καλά με την οικειότητα.

Υπάρχει όμως και μια μερίδα ανθρώπων που αρνούνται να ντυθούν γιατί δεν τους αρέσουν οι μεταμφιέσεις.
Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατίοι ίδιοι οι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Άνθρωποι που φοβούνται να βγάλουν κάτι διαφορετικό προς τα έξω, και που είναι φοβισμένοι να τσαλακωθούν και να αφεθούν. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι έχουν αυτό το σφίξιμο κι έναν φόβο πώς θα τους δουν οι άλλοι, με αποτέλεσμα στα πάρτι των ημερών να εμφανίζονται με τα πολιτικά τους, σαν τη μύγα μες το γάλα. Αλλά συνήθως ούτε και οι ίδιοι νιώθουν καλά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις