Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν η γνωστή τραγουδίστρια, η οποία μίλησε για όλους και για όλα. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τον ξεριζωμό από την Αλεξάνδρεια, αλλά και για τα πρώτα βήματα στη μουσική.

«Στην Αλεξάνδρεια γεννήθηκα και όταν ακούω τη λέξη "Αλεξάνδρεια" στο μυαλό μου έρχονται εικόνες ηλιοβασιλεμάτων, ο πατέρας να με κρατάει από το χέρι στη διώρυγα του Σουέζ, το παγωτό που έλιωνε. Τα μισά αδέλφια του πατέρα μου πήγαν στην Αυστραλία, τα άλλα μισά στην Αμερική και ο πατέρας μου ήταν ο μόνος που διάλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Έχω στο μυαλό μου πολύ έντονες εικόνες. Θυμάμαι τα κλάματα και του πατέρα μου και της μητέρας μου. Εκείνη την ώρα τα έχαναν όλα, με μία βαλίτσα στο χέρι και χίλια αγκάθια στην ψυχή. Θυμάμαι μια από τις πιο έντονες στιγμές. Στο τελωνείο που αποκεφάλισαν με μαχαίρι την κούκλα μου γιατί νόμιζαν ότι μέσα είχαν κρύψει τιμαλφή οι δικοί μου. Την Αλεξάνδρεια την κουβαλάω μέσα, μου την κουβαλάω στα τραγούδια μου, την κουβαλάω στην ψυχή μου» σημείωσε.

Για την αγαπημένη τραγουδίστρια μίλησε και ο Στέφανος Κορκολής: «Πέρα από τη συνεργασία μας, σημασία έχει τι άνθρωπος είναι η Άλκηστη. Για μένα, αν μπορώ να πω ότι μια φίλη, αυτή είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Γιατί είναι βράχος. Είναι ένας βράχος, ο οποίος, όμως, δεν πέφτει στους νόμους της βαρύτητας. Είναι ένας βράχος που ίπταται. Για μένα αντιπροσωπεύει αυτό. Από κει και πέρα, σαν συνεργάτης είναι ιδανική. Είμαστε και οι δύο τελειομανείς, κάνουμε δημιουργία την ώρα που προβάρουμε, δεν πάμε να διεκπεραιώσουμε κάτι. Όλα αυτά είναι τα μαγικά που με συνδέουν με την Άλκηστη και, φυσικά, η φωνή της που με εμπνέει να της γράφω τραγούδια».

Η ίδια απάντησε: «Ο Στέφανος για μένα είναι ένας χείμαρρος συναισθημάτων. Υπέροχος άνθρωπος, υπέροχος συνθέτης, υπέροχος πιανίστας. Και εκπληκτικός τραγουδιστής. Όλα όσα είπε για μένα, τα ίδια αισθάνομαι για αυτόν».

Οι δύο τους μοιράστηκαν μια αστεία ιστορία σε συναυλία τους: «Ήμασταν οι πρώτοι που εφαρμόσαμε τον αντικαπνιστικό νόμο, πολυ πριν ειπωθεί. Αρχίσαμε στο Gazarte, αλλά το βάλαμε σε πλήρη εφαρμογή στον Μύλο στη Θεσσαλονίκη. Είπαμε να το προσπαθήσουμε. Την πρώτη μέρα πήγαν όλα καλά, λέμε ωραία, μια χαρά, δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας. Τη δεύτερη μέρα, όμως, χάλασαν οι δύο μηχανές καπνού του μαγαζιού και έγινε ντουμάνι. Δεν βλέπαμε ο ένας τον άλλον πάνω στη σκηνή! Όλη η ιδέα μας ανατράπηκε! Μάλλον μας μάτιασαν οι καπνιστές! Μάλιστα, όταν μετά από πέντε τραγούδια καταφέραμε να αντικρίσουμε ο ένας τον άλλον πάνω στη σκηνή, σκάσαμε στα γέλια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις