Κική Δημουλά:Για 8η μέρα παραμένει στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Υγεία, η μεγάλη ακαδημαϊκός και ποιήτρια Κική Δημουλά, με τους γιατρούς να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι αφού η κατάστασή της είναι κρίσιμη και δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν οι προσπάθειες τους να σταθεροποιήσουν την αναπνευστική λειτουργία της, δεν είναι εφικτήμε αποτέλεσμα να είναι αδύνατον προς το παρόν να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη.
Να θυμίσουμε ότι ότι η κα. Κική Δημουλά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο πριν από 20 ημέρες αφού πάσχει από χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια. Η λοίμωξη που υπέστη ανάγκασε τους γιατρούς να αποφασίσουν την εσπευσμένη εισαγωγή και τη διασωλήνωσή της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου παραμένει μέχρι σήμερα κάτω από αυστηρή ιατρική επίβλεψη και χορήγηση βαριάς φαρμακευτικής αγωγής.

«Ένας αυτοσχέδιος άνθρωπος είμαι, ο εαυτός μου με ανάγκασε να είμαι» είχε πεί κατά την αναγόρευση της το 2015 σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ. Μιλώντας εκείνη την βραδιά με θέμα την «Πλάνη» είχε ομολογήσει ότι οφείλει σε αυτή την έννοια επειδή «είναι αυτή που κατατρόπωσε το τελεσίδικο ρήμα "Αποκλείεται", αυτή που μετατρέπει τις δύσμορφες καταστάσεις σε καλλίμορφες, αυτή που ανατρέπει τη θνητότητα όσων αγαπήσαμε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις