Ζώδια:Όλα τα ζώδια του Νερού, ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και ο Ιχθύς μπορεί να γίνουν κτητικά και ζηλιάρικα και είναι συναισθηματικά προσκολλημένα.

Ο Σκορπιός, είναι ο πιο ζηλιάρης και κτητικός. Αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ικανότητά του να συνδέεται βαθιά με τον σύντροφό του και ότι έχει έντονα συναισθήματα. Είναι καχύποπτος, έχει φόβους για εγκατάλειψη και προδοσία και χρειάζεται να σχηματίσει στενούς συναισθηματικούς δεσμούς με λίγους και εκλεκτούς.

Ο Καρκίνος χρειάζεται έντονο συναίσθημα και αναζητά την αιώνια πίστη, γι’ αυτό είναι ζηλιάρης και κτητικός. Έχει σαν τον Σκορπιό έντονο πάθος, αλλά επειδή είναι πιο ευάλωτος, είναι επιλεκτικός για το πού θα εκφράσει το πάθος του. Και πολύ αργός για να δεσμευτεί διότι η εμπιστοσύνη είναι τρομερά σημαντική γι’ αυτόν.

Οι Ιχθύες είναι τόσο συναισθηματικοί που αν προδοθούν γίνονται όχι μόνο ζηλιάρηδες αλλά και εκδικητικοί. Η προδοσία είναι ένα πραγματικό τραύμα για τους Ιχθύς και βιώνουν έντονες συναισθηματικές συγκρούσεις αλλά και ενοχές.

Ένα άλλο ζώδιο γνωστό για τη ζήλια του, είναι ο Λέων, ο οποίος μισεί την προδοσία και την παίρνει ως προσωπική προσβολή. Γίνεται αγενής και αμφισβητίας. Όταν προδοθεί, πληγώνεται βαθιά και σπάνια συγχωρεί. Επειδή έχει καρδιά μικρού παιδιού και ιδεαλισμό, η προδοσία της εμπιστοσύνης του είναι πραγματικά τρομακτική γι’ αυτόν. Εάν ο σύντροφός του αδιαφορεί, θα προκαλέσει τη ζήλια του και θα κάνει οτιδήποτε για να φανεί ελκυστικός. Θα κάνει μούτρα και στο τέλος θα φύγει.

Ο Ταύρος δεν είναι τόσο ζηλιάρης όσο κτητικός. Επιθυμεί ο σύντροφός του να ανήκει σε αυτόν και θέλει να γνωρίζει πού ήταν και τι έκανε. Είναι γνωστή η βαθιά ανάγκη του να αισθάνεται ασφαλής. Η ανασφάλειά του τον ωθεί σε κτητικότητα που προέρχεται από την ανάγκη του να διατηρήσει τη σταθερότητα. Αναμένει εξ ολοκλήρου αφοσίωση και πίστη διαφορετικά εξοργίζεται και φτάνει στα άκρα.

Ο Κριός, ο Υδροχόος και ο Τοξότης χρειάζονται την ελευθερία και τη διατήρηση της φιλίας με τους άλλους αλλά τους κρατάνε σε απόσταση. Μπορεί να ζηλεύουν αλλά σπάνια θα δείξουν τη ζήλια τους διότι ξέρουν και κρύβουν καλά τα συναισθήματά τους. Τους είναι δύσκολο να αφήσουν μια σχέση και θέλουν να την διατηρήσουν σε φιλικό επίπεδο.

Όλα τα Σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) έχουν εμμονές και δυσκολεύονται να αφήσουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, τα συναισθήματά τους και τα ιδανικά τους.Τα ζώδια που ζηλεύουν λιγότερο είναι οι Δίδυμοι που απαιτούν σεβασμό της δικής τους ελευθερίας αλλά και του συντρόφου τους και ο Αιγόκερως ο οποίος περισσότερο ενδιαφέρεται για τις φιλοδοξίες του. Ο Ζυγός και η Παρθένος δεν ζηλεύουν, γιατί δεν τους αρέσει να ανακατεύονται στη ζωή των ανθρώπων. Ποτέ δεν θα αποκτήσουν παθολογική ζήλια σε σχέση με τα άλλα ζώδια, αλλά πολλά έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα που έχουν.

πηγή: e-zwdia.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις