Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Η πιο δημοφιλής βασίλισσα στον κόσμο μπορεί να χαίρει άκρας υγείας αλλά είναι 93 χρόνων και στο παλάτι προπονούνται για την διάδοχη κατάσταση για να μπορούν να είναι προετοιμασμένοι για το μοιραίο. Να θυμίσουμε ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι η μακροβιότερη εστεμμένη στον κόσμο. Ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής για το στέμμα είναι ο γιος της, πρίγκιπας Κάρολος. Τρίτος ο πρωτότοκός του, 33 ετών σήμερα πρίγκιπας Γουίλιαμ, τέταρτος ο δικός του γιος, 2 ετών πρίγκιπας Γεώργιος, μετά η μικρούλα πριγκίπισσα Σάρλοτ και θα ήταν ο επόμενος ο Χάρι αν δεν είχε αποποιηθεί των βασιλικών του δικαιωμάτων.

Τι θα συμβεί όμως μετά τον θάνατο της βασίλισσας;

Σύμφωνα με τη Daily Star, η βρετανική βασιλική οικογένεια βρίσκεται σε πυρετό διεργασιών για την επόμενη μέρα στο παλάτι, με όλο το βάρος έχει πέσει στον γιο του Κάρολου, πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ανάληψης καθηκόντων. Συγκεκριμένα, μετά τον θάνατο της βασίλισσας θα ενθρονιστεί ο Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα γίνει "Δούκας της Κορνουάλης" και θα περάσει στα χέρια του η περιουσία αξίας 1 δισεκατομμυρίου στερλίνων του δουκάτου. Μιλάμε για μια περιουσία 134.000 στρεμμάτων γης σε περισσότερες από 23 κομητείες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μόνο πέρυσι ο Κάρολος κέρδισε 20 εκατομμύρια στερλίνες από την οποία χρηματοδότησε φιλανθρωπικές και προσωπικές δραστηριότητες, αλλά έδωσε μερίδιο και στους γιους του. O Κάρολος θα αρνηθεί τον θρόνο ώστε να περάσει στον πρωτότοκο γιο του Γουίλιαμ, και οι λόγοι είναι η προχωρημένη ηλικία του και οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Οι μυστικές συναντήσεις για την προετοιμασία του Γουίλιαμ για τη αλλαγή ρόλου του, έχουν ήδη ξεκινήσει, με την τελευταία συνάντηση να έχει γίνει την εβδομάδα που πέρασε. Πρόσφατα μάλιστα το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα το οικογενειακό πορτρέτο με τη βασίλισσα και τους τρεις διαδόχους του βρετανικού θρόνου. Στο πορτρέτο εμφανίζονται ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, ο δούκας του Κέιμπριτζ, πρίγκιπας Ουίλιαμ, και ο γιος του, Τζορτζ, που στέκονται χαμογελαστοί στο πλευρό της βασίλισσας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις