Τζένη Καρέζη ταινίες: Ο λόγος για την ταινία «Μια σφαίρα στην καρδιά», τη μοναδική ξένη παραγωγή στην οποία έπαιξε η Τζένη Καρέζη και έμοιαζε να έχει χαθεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ωστόσο, σύμφωνα με το «Λοιπόν», μια κόπια της ταινίας βρέθηκε στη Γαλλία. Το μόνο που μένει είναι να διαπιστωθεί πώς και κατά πόσο μπορεί να συντηρηθεί και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για την ελληνική τηλεόραση.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως έχουν διασωθεί μόνο κάποιες αφίσες της ταινίας, τα τραγούδια του Θεοδωράκη κι ένα μικρό απόσπασμα στο οποίο η Καρέζη δεν εμφανίζεται καθώς πρωταγωνίστρια ήταν η Φρανσουάζ Αρντί. Η ταινία, που δεν έχει παιχτεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση, γυρίστηκε το Μάιο του 1965 στη Σκύρο από το Γάλλο -τότε ανερχόμενο- σκηνοθέτη του νέου κύματος Ζαν-Ντανιέλ Πόλε. Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν ο Σάμυ Φρέυ, η Τζένη Καρέζη, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Σπύρος Φωκάς, ο Ζαννίνο, ο Νίκος Τσαχιρίδης και πολλοί άλλοι.

Παρά το καλό όνομα του σκηνοθέτη και τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, το «Une balle au Coeur» ήταν μια εμπορική αλλά και καλλιτεχνική αποτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στα αγγλικά η ταινία ονομάζεται «Devil at my Heels» και κυκλοφόρησε το 1966. Ήταν μία φιλόδοξη παραγωγή, όπως τουλάχιστον προβλήθηκε από τις ελληνικές εφημερίδες, που όμως δεν κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες για μια διεθνή καριέρα στην πολυαγαπημένη ηθοποιό.

Λόγω της εμπορικής αποτυχίας, η ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ από τότε στην ελληνική τηλεόραση. Μια μοναδική προβολή έγινε μόνο πριν από χρόνια στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις