Οι γαλλικοί οίκοι μόδας Saint Laurent και Balenciaga και ο ιταλικός Gucci ευαισθητοποιημένοι από την μεγάλη πανδημία του κορονοϊού αποφάσισαν να συνδράμουν και θα αρχίσουν να κατασκευάζουν μάσκες προκειμένου να καλύψουν την έλλειψη, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Kering. «Τα γαλλικά ατελιέ των οίκων Balenciaga και Yves Saint Laurent ετοιμάζονται για την κατασκευή μασκών, βάσει των πιο αυστηρών μέτρων υγειονομικής προστασίας για τους συνεργάτες τους, μόλις οι διαδικασίες παραγωγής και τα υλικά θα εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε ο όμιλος ειδών πολυτελείας Kering στον οποίο ανήκουν οι δύο οίκοι.

Φυσικά οι μάσκες θα είναι καθαρά χειρουργικές και εντός των προσεχών ημερών ο όμιλος επίσης θα προμηθευτεί από την Κίνα τρία εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες που θα δοθούν στις γαλλικές υπηρεσίες υγείας και θα φροντίσει για την μεταφορά τους στη Γαλλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο οίκος Gucci, ιταλική θυγατρική του Kering, δεσμεύτηκε να κατασκευάσει 1,1 εκατομμύριο χειρουργικές μάσκες και 55.000 μπλούζες για το νοσηλευτικό προσωπικό στην Ιταλία, την πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία.

Επίσης, ο Kering έκανε μια "εξαιρετική" οικονομική δωρεά, χωρίς να αναφέρει το ποσό, στο ινστιτούτο Παστέρ για να στηρίξει την έρευνα για τον Covid-19.