Σωτήρης Τσιόδρας Hello:Είναι το καθημερινό μας ραντεβού αφού κάθεμέρα στις 18:00 το απόγευμα περιμένουμε στις οθόνες μας τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα προκειμένου να μας ενημερώσει για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Στον κ. Τσιόδρα είναι αφιερωμένο το εξώφυλλο του περιοδικού "Hello", όπου γίνεται αφιέρωμα στην καριέρα του και την προσωπική του ζωή. Είναι πατέρας επτά παιδιών και η σύζυγός του ονομάζεται Μίνα.

Με ανάρτηση στο Instagram, το περιοδικό ενημερώνει για το τεύχος που κυκλοφόρησε προς τιμήν του γνωστού λοιμωξιολόγου. "Ζούμε & αναπνέουμε, όπως όλοι οι Έλληνες, με τους ίδιους φόβους & τις ίδιες ελπίδες. Το Hello!, πιο επίκαιρο από ποτέ.Το αυριανό μας τεύχος είναι μια εξ αποστάσεως χειραψία αλληλεγγύης. #μένουμε_σπίτι #hola #hello #internationalmagazine #menoumespiti", αναφέρει στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Είναιλίγα όμως τα πράγματα που ξέρουμε για τον Σωτήρη Τσιόδρα

Το βιογραφικό του πλούσιο και η εμπειρία του σε θέσεις αιχμής σημαντική. Γεννημένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο Σωτήρης Τσιόδρας τελείωσε το σχολείο στην Κυψέλη και πέρασε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μόλις δύο χρόνια μετά παίρνει μετεγγραφή ως αριστούχος στη Ιατρική Σχολή Αθήνας.

Ολοκλήρωσε με «Άριστα» τον Μάρτιο του 1991. Ξεκινώντας την ιατρική σταδιοδρομία του, έδωσε συνέντευξη σε 10 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ και τα 3 πρώτα χρόνια τα πέρασε στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Albert Einstein. Από το 1997 έως το 2001, ήταν εσωτερικός ειδικευόμενος Ιατρός στην ειδικότητα της Παθολογίας με περαιτέρω εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία στο Beth Israel Deaconess Medical Center και στην Ιατρική Σχολή του Harvard. Το 1998 έλαβε τίτλο με το όνομα «Υπότροφος ερευνητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ». Το 2001 απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από την ίδια σχολή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις