Κορoνοϊός Μεγιστάνες: Μπορεί όλοι να μένουν σπίτι λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν αρκούνταιστα πολυτελή σπίτια τους εν μέσω πανδημίας αλλά σπεύδουν να εγκατασταθούν σε κάποιο καταφύγιο για να προστατευθούν από τον COVIT 19, είτε δικής τους ιδιοκτησίας είτε σε κάποιο από αυτά που έχουν κατασκευάσει ορισμένες εταιρείες για λοιμούς σεισμούς πυρηνικούς πολέμους και πανδημίες.

O άγνωστος κόσμος τηςυπόγειας πολυτέλειας

Μια μεγάλη εταιρία η Vivos στην Ιντιάνα, έχει κατασκευάσει σε όλο τον κόσμο πολυτελή καταφύγια, τα οποία, όπως ισχυρίζεται, είναι ικανά να προφυλάξουν όσους βρίσκονται σε αυτά ακόμη και από πυρηνική έκρηξη που θα σημειωθεί σε κοντινή απόσταση. Τα καταφύγιά της διαθέτουν όλα τα κομφόρ και τις ανέσεις για όσους θα είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν εκεί. Διαθέτουν γυμναστήρια, πισίνες, μεγάλα σαλόνια, εντυπωσιακά υπνοδωμάτια, κινηματογραφικές αίθουσες, τραπεζαρίες, μεγάλες κουζίνες,

Ένα καταφύγιο στο Κάνσας έχει δημιουργηθεί και μάλιστα διαθέτει 15 ορόφους κάτω από τη γη,που συνδέονται με ασανσέρ και διαθέτει μεζονέτες 330 τ.μ., καθεμία εκ των οποίων κοστίζει 5,5 εκατoμμύριαδολάρια, διαμερίσματα 150 τ.μ. με τιμή 3 εκατομμύρια δολάρια και διαμερίσματα 80 τ.μ. αξίας 1,5 εκατομμύριοδολαρίων. Είναι εξοπλισμένο με μια μεγάλη πισίνα, νεροτσουλήθρες, σπα, γυμναστήριο, τοίχους αναρρίχησης, ενώ διαθέτει ακόμη και σκοπευτήριο. Επίσης, έχει ένα μικρό «πάρκο» για να κάνουν βόλτα τα κατοικίδια που θα υπάρχουν στο καταφύγιο. Οι τοίχοι θα προβάλλουν εικόνες από το τι συμβαίνει στην επιφάνεια, για να μη χάνουν οι κάτοικοι του καταφυγίου την αίσθηση με τον έξω κόσμο. Οι κατασκευαστές του καταφυγίου αναφέρουν ότι υπάρχουν στρατιωτικού τύπου μέτρα ασφαλείας, ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς μέσα σε αυτό.

Στην Τσεχία

Ένα τεράστιο πρώην στρατιωτικό καταφύγιο σε μια άγνωστη τοποθεσία στην Τσεχία έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο καταφύγιο για μεγιστάνες. Στην πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί μια μικρή πολιτεία κάτω από το έδαφος με ανεξάρτητα μεταξύ τους κτίρια χαμηλού ύψους, ιατρεία, κήπο όπου μπορεί κάποιος να καλλιεργεί φυτά με τεχνητό φως, ακόμη και ελικοδρόμιο! Γυμναστήρια, σπα, πισίνες, κινηματογραφικές αίθουσες και χώροι διαμονής που διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι στη διάθεση των φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το Oppidum σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα λειτουργήσει ως μια «μοντέρνα κιβωτός του Νώε», αφού θα μπορούν να διαμείνουν με ασφάλεια και επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και προμηθειών όσοι μπουν σε αυτό για χρονικό διάστημα δέκαετών, χωρίς να χρειαστεί να έρθουν ποτέ σε επαφή με τον έξω κόσμο.

Πρόσφατα ο Guardian έγραφε σε άρθρο πως οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου εκμισθώνουν ιδιωτικά αεροπλάνα για να φύγουν για εξοχικές κατοικίες ή ειδικά προετοιμασμένα καταφύγια σε χώρες που έως τώρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την πανδημία του Covid-19. Πολλοί εκτιμάται ότι παίρνουν μαζί τους προσωπικούς γιατρούς ή νοσηλευτές στις πτήσεις τους, για να τους φροντίσουν σε περίπτωση που μολυνθούν.