Νίκος Κούρκουλος: Η ταινία «Ορατότης Μηδέν» της Φίνος Φιλμ, θεωρείται μια από τις πιο κλασσικές δραματικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Νίκος Κούρκουλος τη σφράγισε με την ερμηνεία του, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Φώσκολου. Εκτός από τον Κούρκουλο, έπαιξαν οι Μάνος Κατράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Μαίρη Χρονοπούλου, Νίκος Γαλανός. Στην ταινία ξεχωρίζει η σκηνή με τον μονόλογο του Νίκου Κούρκουλου και τη χαρακτηριστική ατάκα «όχι άλλο κάρβουνο»….

Ο ηθοποιός ξεχώριζε αυτή την ταινία και σε συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Η σκηνή του μονόλογου είναι στιγμή που έφυγα από τον εαυτό μου, δεν ήμουν ο Νίκος, ήμουν ο ήρωας του έργου, ήταν μια από τις στιγμές που θυμάμαι έντονα.

Ο Κούρκουλος μάλιστα, ταυτίστηκε τόσο με τον ήρωα που ακόμα και την επικίνδυνη σκηνή της διάσωσης του με ελικόπτερο, από το σημείο που υποτίθεται ότι είχε ναυαγήσει το πλοίο, την γύρισε ο ίδιος χωρίς κασκαντέρ. «Είχαν ακροβολιστεί πέντε κάμερες με τηλεφακούς σε σκάφη, γύρω από το μέρος στο οποίο θα έπεφτα. Ο καπετάνιος του λιμενικού που με μετέφερε στον χώρο όπου θα γινόταν το γύρισμα, μου είπε πως είναι επικίνδυνο να πέσω σε εκείνο το σημείο γιατί από εκεί περνούσαν πλοία που πετούσαν φαγητά στη θάλασσα και μαζεύονταν σκυλόψαρα. Εγώ δεν ήμουν κασκαντέρ, ούτε λοκατζής για να κάνω τέτοια σκηνή. Έπεσα λοιπόν στη θάλασσα, ήρθε το ελικόπτερο αλλά η δίνη που δημιουργούσε ο έλικας του στο νερό σου τρύπαγε το πρόσωπο. Κατάφερα να πιαστώ στο σχοινί, με ανέβασε το ελικόπτερο και έγινε το πλάνο. Γυρίσαμε τη σκηνή τρεις φορές», ανέφερε ο ηθοποιός…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις