Πάσχα:Ένα διαφορετικό Πάσχα θα περάσουμε όλοι φέτος αφού πρέπει να παραμείνουμε σπίτι και μόνο για την εξάλειψη της πανδημίας του κορονοϊού. Τώρα στην καραντίνα μπορούμε να διασκεδάσουμε φτιάχνοντας γευστικά πασχαλινά κουλουράκια. Απολαύστε τα μαζί με τις οικογενειακές στιγμές των ημερών.

Ο Στέλιος Παρλιάρος από τον λογαριασμό του στο instagram μάς δίνει μια εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλούρια  και έχουμε πολλούς λόγους να τη δοκιμάσουμε:

Υλικά:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
40 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί έως ότου γίνουν μία ομοιογενής ζύμη. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μας.

Πλάθουμε μικρές πλεξούδες ή σε σχήμα που εμείς θέλουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε βάλει πάνω μια λαδόκολλα.

Αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις