Ταινίες στην τηλεόραση Πάσχα: Τα κανάλια παραμένουν πιστά στα ραντεβού τους με τις θρησκευτικές σειρές με στόχο να μεταφέρουν το κλίμα κατάνυξης στη μικρή οθόνη, αφού φέτος είναι ούτως ή άλλως ένα διαφορετικό Πάσχα. Από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο, στις 20.45, ο ΑΝΤ1 θα προβάλλει το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ. Η πιo μεγαλoπρεπής θρησκευτική παραγωγή στηv ιστoρία της τηλεόρασης, με τους Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Ερνεστ Μποργκνάιν, είναι ένα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κoρυφαίo δημιoυργό Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο Iταλός σκηνoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη τoυ Κυρίoυ, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό.

Επίσης στον ΑΝΤ1 προστίθεται και η «Βίβλος», που θα ακολουθεί, στις 23.00, από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή. Η μίνι σειρά βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί από τη Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη, σε μία μεγάλη και ολοκληρωμένη αφήγηση. Φυσικά, περιλαμβάνει τις «προφανείς» ιστορίες, όπως η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, η Γέννηση, ο Θάνατος και η Ανάσταση του Ιησού. Οι ιστορίες των πρώτων πέντε ωρών της σειράς προέρχονται από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ των υπόλοιπων πέντε από την Καινή.

Ο ALPHA, τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 22:00, θα προβάλλει τη δραματική ιστορική σειρά «Οι Δέκα Εντολές», σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ντόρνχελμ και σενάριο Ρον Χάντσινσον. Με γυρίσματα στην Αίγυπτο και τη Χερσόνησο του Σινά, η σειρά προτάθηκε για τρία βραβεία EMMY, ενώ απέσπασε θερμές κριτικές για τα εντυπωσιακά εφέ και τις ερμηνείες. Όταν ένας μάντης προφητεύσει την έλευση ενός νέου βασιλιά, ο Φαραώ της Αιγύπτου δίνει εντολή να εξαφανιστούν όλα τα νεογέννητα αγόρια της χώρας, για να σώσει το θρόνο του. Ο Μωυσής, γεννημένος από μια οικογένεια σκλάβων, καταφέρνει να διαφύγει τον όλεθρο μέσα σε ένα καλάθι που θα το περιμαζέψουν από το ποτάμι οι υπηρέτριες του παλατιού. Χωρίς ανάμνηση της πραγματικής του οικογένειας, μεγαλώνει ως πρίγκιπας, μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του: να βοηθήσει με κάθε κόστος τον λαό του να μεταβεί στη «Γη της Επαγγελίας»…

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 21.00, το κανάλι θα μεταδώσει την πιο πιστή τηλεοπτική μεταφορά του αριστουργήματος του Βίκτωρος Ουγκώ, «Οι Άθλιοι», παραγωγής BBC. Η πλοκή σάς μεταφέρει στη Γαλλία του 19oυ αιώνα, όπου ο Γιάννης Αγιάννης, ένας άνδρας που έχει διαπράξει σειρά κλοπών προκειμένου να επιβιώσει, αφήνεται ελεύθερος ύστερα από 19 χρόνια και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Προκειμένου να αφήσει πίσω του το στίγμα του πρώην κατάδικου και έχοντας βάλει στόχο την κοινωνική αναγνώριση, οδηγείται σε πράξεις που προκαλούν πολλαπλές συνέπειες τόσο στον ίδιο όσο και στα αγαπημένα του πρόσωπα. Οι ιστορίες τους συγκρούονται και καθώς η επαναστατική βία κυριαρχεί στους δρόμους του Παρισιού, ο Γιάννης Αγιάννης αρχίζει ένα επικό ταξίδι προς την αποδοχή, τη λύτρωση και την αγάπη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις