Πάσχα 2020 νηστεία: Τώρα που νηστεύουμε είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξουμε μια πολύ ωραία φασολάδα.  Ο γνωστός σεφ σου δείχνει τον τρόπο να φτιάξεις την πιο νόστιμη φασολάδα που έχεις κάνει ποτέ, βάζοντας ένα υλικό που υπάρχει στην κουζίνα σου και δεν πάει με τίποτα το μυαλό σου ποιο είναι αυτό.

Όπως σου εξηγεί παρακάτω στο βίντεο, ο Ακης Πετρετζίκης βάζει ένα κόκκινο μήλο στην φασολάδα του για να δέσει καλύτερα η σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα.

Υλικά

1/2 κιλό φασόλια, λευκά μέτρια

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

2 κλ. σέλερι

3 καρότα

1 κρεμμύδι, μεγάλο

5 σκ. σκόρδο

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

3 φύλλα δάφνης

2 κλ. δεντρολίβανο

1 κύβο λαχανικών

1 μήλο κόκκινο

2 λίτρα νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε τα φασόλια μας σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.

Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.

Στην συνέχεια, σουρώνουμε, τα πλένουμε με πολύ κρύο νερό για να καθαρίσουν πολύ καλά, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια 1-2 εκ. και τα καρότα σε ροδέλες 1-2 εκ.

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι μας και λεπτοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (δεν θέλουμε να κάψει), ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας.

Σοτάρουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, ανακατεύοντας ελαφρά αν ά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην συνέχεια, αφού έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά από τα λαχανικά και έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας το φαγητό μας.

Προσθέτουμε στη συνέχεια τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο, τον κύβο και ένα ολόκληρο μήλο. Βάζοντας το ολόκληρο μήλο μέσα στην κατσαρόλα μας δένει καλύτερα η σάλτσα μας. Θα το αφαιρέσουμε μόλις μαγειρευτεί το φαγητό μας.

Ρίχνουμε το νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας.

Σιγοβράζουμε την φασολάδα μας για 1 με 1 ½ ώρα.

Ελέγχουμε που και που μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό που καλό είναι να είναι βραστό ώστε να μην διακοπεί ο βρασμός του φαγητού μας.

Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό μας και καπακώνουμε πάλι την κατσαρόλα μας.

Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τη φωτιά, βγάζουμε το μήλο από την κατσαρόλα (δεν το χρειαζόμαστε μπορούμε να το πετάξουμε).

Σερβίρουμε τη σούπα πασπαλίζοντας με λίγο μπούκοβο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε Συνοδεύουμε με φέτα, αντζούγιες, ελιές, θυμάρι και ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις