Ζώδια και γάμος: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πάρει την απόφαση να παντρευτεί ένας άντρας; Αν γνωρίζετε το ζώδιο του άντρα που σας ενδιαφέρει, υπάρχουν κάποια tips που θα σας διευκολύνουν να μάθετε κάτω από ποιες συνθήκες παντρεύονται οι άνδρες του ζωδιακού.

Με οδηγό μας τις ιδιαιτερότητες του κάθε ζωδίου, ας δούμε τι θέλει ο κάθε άντρας του ζωδιακού.

Κριός

Ένας άντρα που ανήκει στο ζώδιο του Κριού, περισσότερο από τους άντρες των άλλων ζωδίων, έχει την ανάγκη να επιβεβαιώνει τον ανδρισμό του και την τάση του να γνωρίσει πολλές ερωμένες στη ζωή του. Από τη στιγμή που θα αποφασίσει να μπλεχτεί σε μια μακροχρόνια σχέση, η προοπτική του γάμου θα είναι πολύ έντονη και μπορεί να είναι τόσο πιστός και αξιόπιστος όσο δεν φαντάζεσαι. Αν έχεις δεσμό με κάποιο Κριό, σύντομα θα ανακαλύψεις ότι προτιμά μια σχέση ικανή να του προσφέρει συγκλονιστικές στιγμές. Ψάχνει για θρύλους και καινούργιες εμπειρίες. Και ενώ έχει ανάγκη να αισθάνεται την κάθε μέρα σαν μια καινούργια εμπειρία, περιμένει από τη γυναίκα των ονείρων του να φροντίζει, να κανονίζει, να ετοιμάζει εκπλήξεις. Η αλήθεια είναι ότι όταν του προσφέρεται στο πιάτο η χαρά της αλλαγής και του ενθουσιασμού, τότε είναι έτοιμος για τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ταύρος

Αν ψάχνεις για στοργή, τρυφερότητα και πίστη από έναν άντρα και είσαι με έναν Ταύρο, έχεις κάνει τη σωστή επιλογή. Ο άντρας Ταύρος συνήθως είναι υπέρ του γάμου αλλά, επειδή δεν χωρίζει εύκολα, αργεί να το αποφασίσει. Είναι συναισθηματικός και πρόθυμος να μοιραστεί τη ζωή και τα υπάρχοντά του με τη γυναίκα των ονείρων του, αλλά η πρόταση θα έρθει μόνο αν αισθανθεί σταθερότητα στην ατμόσφαιρα συνοδευμένη από πολλές δόσεις αισθησιασμού και ιδανικά συνοδευμένη επίσης με πολλές συνταγές μαγειρικής, που θα μαγεύουν τον ουρανίσκο του. Αν συνδέεσαι ερωτικά με έναν Ταύρο και θέλεις να νιώσεις και να απολαύσεις την πίστη και την αφοσίωσή του, πρέπει να είσαι έτοιμη να τον κάνεις να αισθανθεί απόλυτα ασφαλής. Πρέπει να του δώσεις την εντύπωση ότι είσαι απόλυτα δική του, ότι του ανήκεις. Αν τον κάνεις να νιώσει ότι είναι αυτός ο ένας και μοναδικός που σου ξυπνάει τα ένστικτα, ετοιμάσου για τις άδειες…

Δίδυμοι

Ο άντρας Δίδυμος είναι φιλικός και ανήκει σε ένα από τα ζώδια της επικοινωνίας. Είναι απαραίτητο γι’ αυτόν να αισθάνεται ότι η γυναίκα του, εκτός από ερωμένη του, διάκειται και φιλικά προς αυτόν. Ο Δίδυμος θέλει σύντροφο με την οποία να μπορεί να συζητά, μια γυναίκα που να είναι γεμάτη από ιδέες και ενδιαφέροντα για να μπορεί να τον διδάξει καινούργια πράγματα. Όταν ο Δίδυμος πληροφορείται και μαθαίνει καινούργια πράγματα, είναι πραγματικά ευτυχισμένος. Αν έχεις σχέση με Δίδυμο, μην περιμένεις την εκδήλωση έντονων συναισθημάτων. Επειδή είναι ασταθής χαρακτήρας, είναι σχεδόν ανίκανος για σταθερή σχέση γι’ αυτό θα πρέπει να του κρατάς αμείωτο το ενδιαφέρον και να τον κάνεις να νιώθει ότι μαζί σου έχει βρει το άτομο που επικοινωνεί τέλεια, που τον καταλαβαίνει, που «ερωτοτροπεί» με το μυαλό του. Μη γίνεις ποτέ «δεδομένη» και μη σταματήσεις ποτέ να παίζεις παιχνίδια μυαλού, ακόμη κι αν ενέχουν το στοιχείο του διαξιφισμού. Τότε και μόνο τότε θα τον φέρεις κοντά στη μεγάλη απόφαση. Αν θέλεις να παντρευτείς αυτό το αιώνιο άντρα – παιδί, να το θυμάσαι και να πράττεις τα ανάλογα.

Καρκίνος

Ο άντρας Καρκίνος είναι από τους πιο πιστούς συζύγους. Φτάνει στο σημείο να κακομαθαίνει τη σύζυγό του καθώς εξιδανικεύει τη σύντροφό του και ξέρει να συγχωρεί. Δεν του είναι εύκολο να χωρίζει, αντιθέτως, πολλές φορές χρειάζεται χρόνια ολόκληρα, προκειμένου να ξεπεράσει μια σχέση που έχει λήξει και να αναζητήσει την ευτυχία σε άλλη γυναίκα. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που θα «κολλήσετε», τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα για σένα. Αν σχετίζεσαι με έναν Καρκίνο, ίσως ήδη να έχεις ανακαλύψει την τάση του να παντρευτεί και να αποκατασταθεί. Ίσως να έχεις συνειδητοποιήσει ότι η σταθερή ζωή για τον άντρα σου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας ηρεμίας και συναισθηματικής ασφάλειας. Ο άντρας Καρκίνος έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να βρίσκεται συνέχεια κοντά στη σύντροφό του και να εκφράζει τα συναισθήματά του. Γι’ αυτό αγαπάει πολύ τα φιλιά, τις αγκαλιές και τα χάδια. Αν θέλεις να γίνεις η γυναίκα της ζωής του, πρέπει να είσαι εκεί γι’ αυτόν, διαχυτική, ρομαντική, συναισθηματική, αφοσιωμένη, σταθερή αξία για τη ζωή του. Η πιο δυνατή σχέση για τον Καρκίνο είναι με τη μητέρα του γι’ αυτό καλά θα κάνεις να μην τη θίξεις και, αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος, να φροντίσεις να τα πας καλά μαζί της, προκειμένου να μην έχει αντιρρήσεις όταν ο γιος της ανακοινώσει την επισημοποίηση της σχέσης σας.

Λέων

Ένας Λέοντας κολακεύεται όσο κανένας άλλος άντρας του ζωδιακού από την προσοχή της γυναίκας του και δένεται πολύ μαζί της, όταν αυτή του δείξει ότι τον θεωρεί μοναδικό, όταν του δείχνει υπερβολικό ενδιαφέρον, όταν του λέει κομπλιμέντα. Αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα σου για να φθάσεις στα σκαλιά της εκκλησίας. Ο Λέων εραστής αγαπάει τις γυναίκες και – πάνω απ’ όλα – είναι ερωτευμένος με την ιδέα, με τη μούσα που ονομάζεται «γυναίκα». Γι’ αυτό συχνά κάνει κομπλιμέντα ή φλερτάρει με άλλες γυναίκες χωρίς, ωστόσο, να προχωράει παραπάνω, οπότε δεν δέχεται την ταμπέλα του μουρντάρη. Για να αντέξεις τέτοιες συμπεριφορές, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ανοιχτό μυαλό, η υπομονή και η αίσθηση του χιούμορ. Να θυμάσαι ότι λατρεύει την ιδέα να έχει στο πλευρό του γυναίκα δυνατή, με αυτοπεποίθηση που νιώθει ξεχωριστή από τις άλλες και είναι ατρόμητη, σίγουρη ότι ο άντρας της δεν θα την απατήσει με καμιά. Αν καταφέρεις να τον επιβεβαιώνεις σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, θα σου φορέσει το δαχτυλίδι και θα είναι και ακριβό…

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι ίσως από τους πιο «δύσκολους» άντρες του ζωδιακού καθώς έχει την τάση να διυλίζει τον κώνωπα και να ψάχνει το λάθος ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχει. Αποζητά την τέλεια γυναίκα, κριτικάρει ασύστολα αλλά δεν επιδέχεται κριτική από κανέναν. Αν θέλεις να κατακτήσεις την καρδιά του, πρέπει να είσαι έτοιμη να περάσεις από πολλές δοκιμασίες. Αν είσαι ερωτευμένη με έναν Παρθένο, πρέπει να τον πείσεις ότι τον αγαπάς και θα υποστηρίζεις την προσπάθειά του να καλυτερεύσει τον εαυτό του και ότι εσύ –παράλληλα- θα κάνεις το καλύτερο που μπορείς για να βελτιώσεις τον δικό σου εαυτό. Αν τον πείσεις, αμέσως θα νιώσει ότι έχει βρει τη γυναίκα που μπορεί να συμπορευτεί μαζί της στη ζωή.  Αν πιστέψει ότι είσαι μια τέτοια γυναίκα, θα σε παντρευτεί χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που συνδέεται με τον γάμο γι’ αυτό και ο άντρας Ζυγός ονειρεύεται έναν καλό γάμο που να τον καλύπτει συναισθηματικά αλλά, κυρίως, να τον αναδεικνύει κοινωνικά. Ο άντρας Ζυγός είναι εκδηλωτικός στην έκφραση της αγάπης του. Όταν είναι ερωτευμένος, γράφει ποιήματα, γίνεται ρομαντικός, στέλνει τριαντάφυλλα, παίζει τον ρόλο του ήρωα ενός αγαπημένου του μυθιστορήματος. Από εσένα περιμένει να γίνεις η ηρωίδα του, η γυναίκα που θα φαντάζει ξεχωριστή όχι μόνο για τον ρομαντισμό, τις ιδέες, τα ταλέντα της αλλά και για την εμφάνισή της. Ποτέ δεν θα είσαι απεριποίητη ενώπιον του Ζυγού όχι μόνο μέχρι να τον παντρευτείς αλλά ακόμη και όταν θα γιορτάζετε την επέτειο των χρυσών γάμων σας. Επομένως, σημαντικός παράγοντας για να σε παντρευτεί, είναι να είσαι πρόθυμη να ακολουθήσεις την πεπατημένη, να είσαι αρεστή στον κοινωνικό του περίγυρο, να τον κάνεις να νιώθει υπερήφανος που σε συνοδεύει και να είσαι αρκετά δυνατή ώστε να τον επιβεβαιώνεις όταν έχει κρίσεις ηττοπάθειας.

Σκορπιός

Η μόνη σκέψη του άντρα Σκορπιού είναι η απόκτηση δύναμης και φροντίζει να την εξασφαλίσει μέσω του σεξ και του χρήματος. Επομένως η γυναίκα που θα τον κάνει να θυσιάσει τη μοναχικότητά του στο βωμό του γάμου και της συντροφικότητας, θα πρέπει να είναι φλογερή ερωμένη, με γνωριμίες και προσόντα που θα του διασφαλίσουν ότι θα ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του στο πλευρό της. Ο άντρας Σκορπιός είναι αφόρητα ζηλιάρης και τις – περισσότερες φορές – χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο. Πάντα καχύποπτος, δημιουργεί ένα κλίμα πιεστικό. Δεν είναι εύκολο να πεις ψέματα σε έναν Σκορπιό, όχι μόνο γιατί είναι αρκετά καλός ψυχολόγος, αλλά και λόγω της υπερβολικής διαίσθησης που διαθέτει. Ο καλύτερος τρόπος να τον χειριστείς είναι να είσαι ειλικρινής και ευθύς. Το διαβατήριο για να τον παντρευτείς είναι να κολακεύεσαι από τις σκηνές του ώστε να μην αντιδράς άσχημα, εντείνοντας την καχυποψία του. Αν τον κατανοήσεις και τον αφήνεις να περνάει αυτή τη φάση του χωρίς να τον κριτικάρεις, τον έχεις κερδίσει και θα σου ζητήσει να τον συντροφέψεις σε όλη του τη ζωή.

Τοξότης

Ο άντρας Τοξότης είναι ο πλέον εύκολος τύπος του ζωδιακού για να τον προσεγγίσεις και να τον βάλεις στην ερωτική περιπέτεια και ο πλέον δύσκολος για να τον κρατήσεις και να τον δεσμεύσεις για μια ζωή. Η σχέση με έναν Τοξότη είναι αρκετά διασκεδαστική, γιατί βρίσκει πάντα τρόπους να ξεφεύγει από την καθημερινότητα, του αρέσουν τα έντονα πράγματα στη ζωή και έχει πολύ χιούμορ, ενώ είναι αξιοθαύμαστα έξυπνος. Αν θέλεις να τον κατακτήσεις, πρέπει να αγαπάς την περιπέτεια (όχι να προσποιείσαι ότι την αγαπάς γιατί αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει), να είσαι πνευματώδης, να έχεις φιλοσοφικά ενδιαφέροντα, να έχεις χόμπι, να σου αρέσουν τα ταξίδια και να υποστηρίζεις τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου, σεβόμενη τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες. Ο άντρας Τοξότης θα χαρεί αν εσύ επιμένεις να κάνεις κάτι που δεν του αρέσει με τις παρέες σου, δείχνοντας ότι είσαι ανεξάρτητη καθώς θα μπορεί κι εκείνος να διεκδικήσει τις ελεύθερες – ατομικές ώρες του. Να θυμάσαι ότι μισεί τις εξαρτημένες γυναίκες που τις θεωρεί ως παγίδες καταπίεσης. Όσο πιο ελεύθερη δείχνεις μέσα στη σχέση, τόσο πιο πολύ θα τον δεσμεύσεις.

Αιγόκερως

Στον άντρα Αιγόκερω αρέσει πολύ να παντρεύει την ιδιωτική του ζωή με την κοινωνικότητά του γι’ αυτό θέλει μια γυναίκα που να ταυτίζεται, όσο γίνεται, με τα κοινωνικά πρότυπα, τόσο στην εμφάνιση όσο και στις σταθερές της ζωής. Ο γάμος για τον Αιγόκερω είναι ένα σκαλί που πρέπει να ανέβει στην κλίμακα της κοινωνικής ανόδου και είναι πρόθυμος να παντρευτεί, ακόμη και σε πολύ μικρή ηλικία (σε σχέση με άλλους άντρες του ζωδιακού), μια γυναίκα με ακτινοβολία ή που μπορεί να τον βοηθήσει να αποκτήσει περισσότερη αίγλη προς την κοινωνία, κατά προτίμηση από οικογένεια με καλή φήμη. Ο άντρας Αιγόκερος ονειρεύεται τη γυναίκα που προβάλλει την εικόνα της αφοσιωμένης συζύγου και της καλής μητέρας. Θέλει μια οικογένεια που θα «διαφημίζεται» ως πρότυπο, αδιαφορώντας αν συναισθηματικά ισχύει κάτι τέτοιο. Επομένως, θα τον κατακτήσεις για πάντα, αν ξέρεις να ακολουθείς το ρητό τα «εν οίκω μη εν δήμω»

 Υδροχόος

Ο άντρας Υδροχόος είναι πρωτοποριακός, αδιαφορεί για την παράδοση και τους τύπους, λατρεύει τους φίλους, τις συλλογικές δραστηριότητες, την ανθρωπότητα αλλά δυσκολεύεται να επικεντρωθεί σε ένα άτομο, παρέχοντας συναισθηματική ασφάλεια. Μολονότι έχει πάντα κάτι να κάνει και ίσως σε εξωθεί στο να νιώθεις παραγκωνισμένη, ο Υδροχόος είναι ένας πιστός άντρας. Πιστός με πολλά ενδιαφέροντα. Ο Υδροχόος, συνήθως, αποφεύγει τον γάμο και προτιμά τη συγκατοίκηση ή το σύμφωνο συμβίωσης. Επομένως θα πρέπει να αποφεύγεις τις πολύ δεσμευτικές συζητήσεις, τις βιτρίνες με τα νυφικά και τις υποβολές που σχετίζονται με το τι θα ήθελε η μαμά του ή ο μπαμπάς σου γιατί θα τον μετατρέψεις από Υδροχόο σε ταύρο εν υαλοπωλείω. Αν θέλεις να τον δεσμεύσεις, θα τα καταφέρεις αν δεν τον πιέζεις, αν τον κάνεις να νιώθει ελεύθερος, αν του δείχνεις ότι είσαι διατεθειμένη να υιοθετήσεις ένα πιο προοδευτικό μοντέλο ζωής, αδιαφορώντας για τα πατροπαράδοτα και θέλοντας απλά να είσαι μαζί του.

Ιχθύς

Ο άντρας Ιχθύς θέλει μια «όμορφη» γυναίκα, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, κατά προτίμηση ένα πλάσμα βγαλμένο από τα μυθιστορήματα, ικανή να τον αγαπήσει μέχρι θανάτου. Ο Ιχθύς νιώθει την ανάγκη να ξεφεύγει από την καθημερινότητα και τη γήινη πραγματικότητα και, πολύ συχνά, δραπετεύει μέσα από την τέχνη, τη μουσική, το δράμα, τη μεταφυσική. Όπως καταλαβαίνεις, θα τείνεις προς το ιδανικό του, όσο περισσότερο προσεγγίζεις αυτό το πρότυπο, δηλαδή αν λατρεύεις τις τέχνες, αν ασχολείσαι με τη μεταφυσική και τη φιλοσοφία ή αν είσαι καλλιτέχνης ή έχεις καλλιτεχνικά χόμπι. Παράλληλα, ο άντρας Ιχθύς θέλει να διαθέτεις και πρακτικότητα καθώς εκείνος δεν μπορεί να γειωθεί με τίποτε, οπότε εσύ θα τον βοηθάς να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες της καθημερινότητας. Αν πειστεί ότι είσαι ικανή να διαχειρίζεσαι τις πρακτικές ανάγκες της ζωής σας, είναι ο άντρας που θα σου καταθέτει όλο τον μισθό του για να τον διαχειριστείς, αρκεί να τον αφήνεις ήσυχο στον κόσμο των ιδεών και της φαντασίας του.

Πηγή: zodiasimera