Κορονοϊός μπουζούκια: Ο κορονοϊός έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που πλέον θα διασκεδάζουν οι Έλληνες. Η εικόνα των νυχτερινών κέντρων θα είναι πια εντελώς διαφορετική απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει. Σε όσα μπουζούκια ανοίξουν, αν και αρκετοί ιδιοκτήτες φαίνεται πως σκέφτονται να διατηρήσουν το «λουκέτο», καθώς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν καθιστούν την λειτουργία τους αδύνατη, τα μέτρα θα είναι αυστηρά.

Η απόφαση της Κυβέρνησης θέλει στα τέλη Ιουνίου να γίνεται η  επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων εν μέσω πανδημίας. Οι έλληνες επιχειρηματίες της νύχτας προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να  δουλέψουν χωρίς να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ, και καλούνται να  αντιμετωπίσουν ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα μετά τον αντικαπνιστικό νόμο που έτσι κι αλλιώς μείωσε σημαντικά τον τζίρο.

Πάμε να δούμε τα μέτρα που θα πρέπει να ισχύσουν για να μπορέσουν τα κέντρα διασκέδασης να λειτουργήσουν με όλες τις προφυλάξεις ενάντια στον κορονοϊό.

  • Κρατάμε αποστάσεις

Τα μπουζούκια έχει ξεκαθαριστεί πως θα λειτουργήσουν με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε βράδυ τα μαγαζιά θα μπορούν να υποδεχτούν περίπου τους μισούς θαμώνες σε σχέση με το παρελθόν καθώς επιβάλλονται οι αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ των τραπεζιων. Συγκεκριμένος αριθμός ατόμων θα επιτρέπεται να περνά την πόρτα της εισόδου. Κάτι φυσικά που θα προκαλέσει κάποιες  αναμονές μέχρι να τακτοποιηθούν όλοι στα τραπέζια τους.

  • Απολυμάνσεις, μάσκες, γάντια και… πλαστικά ποτήρια

Στην είσοδο θα βρίσκεται υπάλληλος με απολυμαντικό χεριών προκειμένου να βεβαιωθεί πως όλοι όσοι εισέρχονται στον χώρο έχουν απολυμάνει τα χέρια τους. Όλο το προσωπικό θα είναι υποχρεωμένο να υποδέχεται τον κόσμο με μάσκα και γάντια, «αξεσουάρ» που επιβάλλεται να φορούν συνεχώς. Εργαζόμενοι στην υποδοχή, τη γκαρνταρόμπα, το μπαρ, το σέρβις, την κουζίνα, τα λουλούδια, τις φωτογραφίες και τις τουαλέτες απαγορεύεται να αποχωριστούν τη μάσκα και τα γάντια τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, της προετοιμασίας και της καθαριότητας μετά το φινάλε. Το ίδιο και οι μετρ. Τα τραπέζια θα απολυμαίνονται σχολαστικά (και όχι με ένα απλό wetex!) και πριν την είσοδο του κοινού και αμέσως μετά την αποχώρηση κάποιας παρέας, προκειμένου οι επόμενοι πελάτες να βρουν το τραπέζι τους καθαρό. Στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα της χρήσης πλαστικών δίσκων λουλουδιών, προκειμένου να συλλέγονται και να πετιούνται και όχι να επαναχρησιμοποιούνται όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Τα ποτά θα σερβίρονται πλέον σε πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης -σαφώς πιο… κυριλέ από το κλασσικό του εμπορίου- και υποχρεωτικά με καλαμάκι, ενώ οι ξηροί καρποί θα είναι συσκευασμένα σακουλάκια και ατομικά…Κάτι που φυσικά ανεβάζει αρκετά το κόστος.

  • Μια πίστα που δεν θυμίζει… πίστα

Η ορχήστρα και οι καλλιτέχνες -οι οποίοι σημειωτέον θα αναγκαστούν να συμφωνήσουν σε σημαντική μείωση των απολαβών τους- «γλιτώνουν» τη χρήση μάσκας επί πίστας, κάτι που όμως πολύ πιθανόν να μην μπορέσει να αποφύγει το μπαλέτο. Πολλοί καλλιτέχνες στα προγράμματά τους επιλέγουν κάθε σεζόν πολυπληθές μπαλέτο, με τους επιχειρηματίες και τους στιλίστες να εξετάζουν την περίπτωση οι χορευτές να φορούν μάσκες σε στυλ εικαστικής παρέμβασης. Είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν υφασμάτινα προϊόντα προστασίας για κάθε χορευτικό τα οποία φυσικά επιβάλλεται να αντικαθίστανται μετά από κάθε χρήση. Η απόσταση 1,5 μέτρου όπως είναι φυσικό θα ισχύσει και για αυτούς που βρίσκονται στην πίστα. Φυσικά ανένδοτοι φαίνεται να είναι οι επιχειρηματίες στη χρήση πλέξιγκλας αφού κάτι τέτοιο έχει τεράστιο κόστος, απομονώνει τον ήχο και προκαλεί δυσφορία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με τη ζέστη.

  • Τέλος και οι χοροί και τα ξεφαντώματα των μερακλήδων on stage

Όλοι γνωρίζουμε τι επικρατεί πάνω στην πίστα στο δεύτερο κυρίως πρόγραμμα των μεγάλων ονομάτων. Για την ασφάλεια όλων, η πίστα θα χωρά πλέον μόνο μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές, μέτρο που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις. Ωστόσο, η κυβέρνηση (και) σε αυτό είναι ανυποχώρητη.

Συζητήσεις γίνονται και για την απαγόρευση  των λουλουδιών καθώς περνούν από πολλά χέρια και σίγουρα μπορεί να αποτελούν εστία μόλυνσης από τον ιό.

  •  Συνωστισμός στις τουαλέτες και τα καμαρίνια

Δεν είναι ψέμα πως στις γυναικείες κυρίως τουαλέτες στα νυχτερινά μαγαζιά γίνεται το αδιαχώρηστο. Πλέον, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θαμώνων στον χώρο και μόνο για χρήση της καμπίνας. Τέλος το «φρεσκάρισμα» λοιπόν.

Προβληματισμός υπάρχει ωστόσο και για τα καμαρίνια, αφού συνήθως οι εργαζόμενοι στα μπουζούκια -με εξαίρεση τα πρώτα ονόματα- μοιράζονται μικρά καμαρίνια. Πολλές φορές χωρίς εξαερισμό. Δωμάτια ακόμα και 15 τ.μ φιλοξενούν κάθε βράδυ 3-4 καλλιτέχνες μαζί με κομμωτές και μακιγιέρ. Κάτι που απαγορεύεται να συνεχιστεί. Επίσης καλό θα είναι να ξεχάσουμε τα αυτόγραφα των αγαπημένων μας καλλιτεχνών αφού η επαφές αυτές πριν και μετά το πρόγραμμα επίσης απαγορεύονται.

Kαταλαβαίνει κανείς μετά από όλα αυτά πως μπαίνουμε σε μια «νέα εποχή», πρωτοφανή, σε όλους τους τομείς.

Πηγή: menshouse

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις