Ζάχος Χατζηφωτίου Τζένη Καρέζη: «Με την Τζένη Καρέζη νομίζω ήμασταν μαζί τέσσερα χρόνια. Άλλη η Τζένη στο θέατρο και τον κινηματογράφο και άλλη στο σπίτι. Υποδειγματική σύζυγος, μαγείρευε. Με την Τζένη χωρίσαμε επειδή σχεδόν δεν βλεπόμασταν. Άλλο το δικό της ωράριο, αλλιώτικο το δικό μου. Όταν εγώ ερχόμουν στο σπίτι να κοιμηθώ, εκείνη σηκωνόταν να πάει σε πρωινό κινηματογραφικό γύρισμα. Μέναμε στο ίδιο σπίτι, αλλά δεν βρισκόμασταν. Μόνο στον διάδρομο βρισκόμασταν». Πριν από αρκετές δεκαετίες, ο εν λόγω γάμος ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Η εκπάγλου καλλονής ηθοποιός παντρευόταν με τον πιο λαμπερό μπον βιβέρ της Αθήνας, μια φιγούρα που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς ως χαρακτήρα σε βιβλία το Ίαν Λάνκαστερ Φλέμινγκ.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου σήμερα είναι 97 ετών και με συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο γάμο του αλλά και στον χωρισμό του με την σταρ του σινεμά.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έχει δώσει αρκετές λεπτομέρειες της ζωής του, άρα και της γνωριμίας και του γάμου του με την Τζένη Καρέζη στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο: Επρόκειτο για μεγάλο έρωτα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1961 και ξαναβρέθηκαν το 1962 όπου μετά από μόλις 4 μήνες σχέσης αποφάσισαν να παντρευτούν. Ο γάμος τους άντεξε μόλις τέσσερα χρόνια. Στις 7 Μαΐου 1962 ο γάμος τελέστηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Φιλοθέης και η δεξίωση στο ξενοδοχείο Auberge στην Βαρυμπόμπη με καλεσμένη όλη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα.

Η ζωή του ζεύγους ήταν γεμάτη από κοσμικές συγκεντρώσεις και ταξίδια, όμως τα διαφορετικά τους ωράρια -τα πολύωρα γυρίσματα και οι θεατρικές παραστάσεις για την Τζένη Καρέζη και η γεμάτη ρίσκο ενασχόληση του Ζάχου με την ναυτιλία, τους απομακρύνουν και ο χωρισμός έμοιαζε αναπόφευκτος.

Όπως ο ίδιος έχει υπογραμμίζει στο βιβλίο του, ένα βράδυ Τσικνοπέμπτης είχε βγει με φίλους του να διασκεδάσει στο κοσμικό κέντρο «Αθηναία», Τότε εμφανίστηκε μπροστά του μια γυναίκα ντυμένη «Ντόμινο» με μάσκα. Την φλέρταρε χωρίς να γνωρίζει ποια είναι και λίγο μετά εκείνη βγάζοντας την μάσκα ανακαλύπτει ότι είναι η Τζένη Καρέζη, η οποία του είπε: «Ήθελα να δω μέχρι που θα φτάσεις».

Στην πορεία των χρόνων διατήρησαν μια καλή φιλική σχέση.

Ποιος είναι ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου του Γεωργίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Κατάγεται από τα Ψαρά, η οικογένεια του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα, όπου και γεννήθηκε ο Ζάχος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, συμμετέχοντας στην Ορεινή Ταξιαρχία του Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Στα Δεκεμβριανά η ταξιαρχία υπό τις διαταγές του ανέλαβε την εκδίωξη μικρού θύλακα του ΕΑΜ που είχε καταφύγει κοντά στο ρεύμα του Αρδηττού χωρίς θύματα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του (βιομηχανία και εμπόριο υφασμάτων) μέχρι το 1956. Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος. Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Τα εν οίκω… εν Δήμω», «Πωλείται Συνείδησις», «Συννεφιάζει και στη Μύκονο», «Πάντα την Κυριακή», «Ο Ίακχος κι εγώ», «100 εκπομπές», «Χιούμορ και ζωγραφική», «Τα Μονοπάτια του Πολέμου» και άλλα.

Είναι μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών και τέως μέλος του ΔΣ της ΕΛΠΑ.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έγινε ευρύτερα γνωστός από το τηλεοπτικό πεντάλεπτο κοινωνικής κριτικής και ως κοσμικογράφος, ένας «μπον βιβέρ» με πολλές αναμνήσεις της αθηναϊκής ζωής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις