Τόλης Βοσκόπουλος: Μια περίεργη δικαστική περιπέτεια είχε ο Τόλης Βοσκόπουλος όταν ήταν στο απόγειο της καριέρας του. Ήταν Αύγουστος του 1974 όταν τον αγαπημένο τραγουδιστή του έρωτα, επισκέπτονται κάποιοι φίλοι του από το εξωτερικό.

Το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ο Βοσκόπουλος ήταν να βγάλει την παρέα για διασκέδαση. Κατευθύνθηκαν στο νυχτερινό κέντρο «Αθηναία», όπου παλιότερα είχε κάνει εμφανίσεις και ο ίδιος.  Η ώρα περνούσε, το κέφι μεγάλωνε και το ποτό έρεε άφθονο. Κάποια στιγμή, ορισμένα άτομα από την παρέα του Βοσκόπουλου ξεκίνησαν να σπάνε πιάτα.

Οι καλεσμένοι του ήταν επιχειρηματίες και διάσημοι ηθοποιοί όπως οι Ζακλίν Ντεπουσέ και Σιμονέτα Στεφανέλι, ο Ιταλός επιχειρηματίας Λουίτζι Μποργκέζε και ο Αιγύπτιος Ιμπραήμ Μουσά. Οι καλεσμένοι του Τόλη ήταν από το εξωτερικό και θεώρησαν ότι το σπάσιμο πιάτων ήταν μια παράδοση που ακόμα κρατούσε. Δεν δίστασαν να ανέβουν στην πίστα του κέντρου και να σπάσουν ό,τι γυάλινο αντικείμενο έβρισκαν.

Μόλις έγιναν αντιληπτοί, οι σερβιτόροι του «Αθηναία» τους ενημέρωσαν ότι τέτοιου είδους πράξεις δεν είναι επιτρεπτές. Στη συνέχεια ειδοποίησαν και τον διευθυντή του νυχτερινού κέντρου, Ευστάθιο Παπαευσταθίου. Ο Βοσκόπουλος δεν πτοήθηκε και μετά την επίπληξη από το προσωπικό του μαγαζιού αποφάσισε να φύγει με τη συντροφιά του και να συνεχίσουν το γλέντι σε άλλο νυχτερινό κέντρο.

Ωστόσο, για το συγκεκριμένο περιστατικό τους ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη κοινής ησυχία και η υπόθεση λύθηκε στα δικαστήρια λίγο καιρό αργότερα. Στο Α’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών τελικά παρουσιάσθηκε μόνο ο Τόλης Βοσκόπουλος με τον συνήγορό του. «Τίποτα δεν θα γινόταν αν δεν έκαναν θόρυβο οι εφημερίδες» ανέφερε ο 34χρονος, τότε, Τόλης. Τη μήνυση του την είχε κάνει ο ιδιοκτήτης του κέντρου. «Εγώ δεν έσπασα πιάτα. Έσπασαν μόνο οι ξένοι, νομίζοντας ότι είναι έθιμο».

Ο Ε. Παπαευσταθίου δήλωσε πως «άκουσα θόρυβο από το σπάσιμο των πιάτων. Έτρεξα, αλλά δεν πρόλαβα να τους σταματήσω» Το Πλημμελειοδικείο αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους. Η καριέρα του Τόλη Βοσκόπουλου τις δεκαετίες του ‘60 και του ’70 ήταν στα καλύτερά της. Το κοινό του τον λάτρευε και τον ακολουθούσε ό,τι και αν έκανε καλλιτεχνικά. Ο νεαρός καλλιτέχνης συνεργάστηκε με σημαντικά ονόματα του πενταγράμμου και για μια περίοδο κέρδισε τον άτυπο τίτλο του καλύτερου Έλληνα λαϊκού τραγουδιστή. Αν και τα μέσα ασχολήθηκαν και θετικά και αρνητικά με τον Τόλη Βοσκόπουλο, τίποτα δεν μπορούσε να ανακόψει τη λαμπρή του πορεία στο τραγούδι.

Πηγή: mixanitouxronou

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις