Τζον Λένον Γιόκο Όνο: Ένα μοναδικό παραθαλάσσιο παλάτι του 1920 στη Φλόριντα έρχονται οι χειροποίητες βγαίνει John Lennon και Yoko Ono βγήκε στο σφυρί πριν λίγες μέρες με ζητούμενη τιμή τα 47,5 εκατομμυρία δολάρια, αναφέρει η Wall Street Journal. Το σπίτι σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα της υψηλής κοινωνίας Addison Mizner. Το διάσημο ζεύγος το αγόρασε για 725.000 δολάρια τον Ιανουάριο του 1980. Λιγους μήνες αργότερα τον Δεκέμβριο ο Λένον δολοφονήθηκε. Η Όνο το.πούήσε το 1986 για 3,15 εκατομμύρια δολάρια.

Το κτήμα ονομάζεται El Solano και πωλήθηκε για τελευταία φορά το 2016, όταν έπιασε πάνω από 23 εκατομμύρια δολάρια. Η τιμή ζήτησης αντιπροσωπεύει μια τεράστια αύξηση της αξίας.

Οι πολλές λεπτομέρειες που έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτες από το χρόνο λόγω πολύ καλής τήρησης κρατάνε ψηλά την αξία του σπιτιού πέρα από την καταπληκτική του θέση.

Μια υπερυψωμέμη, εκπληκτική ανοιχτή οροφή από ξύλο στην τραπεζαρία είναι ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό. Ένα άλλο είναι ένα λουτρό που έλαβε μια ασιατική διακόσμηση που είναι βαριά και επίσης πολύ όμορφη.

Συνολικά, το σπίτι αντιπροσωπεύει ένα ημερολόγιο ταξιδιού, με έμπνευση από την Ισπανία, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Ιαπωνία και τη Γαλλία. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες διακοσμητικές πολιτιστικές επιρροές που μπορούν να εντοπίσουν πιο έμπειρα μάτια.

Το εξωτερικό είναι εξίσου υπέροχο, και φαίνεται γενικά να διαμορφωθεί σύμφωνα με το σχεδιασμό του κήπου της ρομαντικής περιόδου. Μια πολύ μεγάλη πισίνα είναι το επίκεντρο, αλλά οι σκεπαστές και ακάλυπτες βεράντες, τα στέγαστρα τα αίθρια και οι βεράντες αφθονούν ανάμεσα στο πράσινο , βοηθώντας να γίνει αυτό το κτήμα μία από τις κορυφαίες ιδιοκτησίες απόδρασης στο Palm Beach, τότε και τώρα.

Ο Λένον – και η σύζυγός του Όνο – αγόρασαν το σπίτι το 1980, λίγο πριν τον τραγικό θάνατό του. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να το χαρούν μαζί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις