Σταμάτης Κραουνάκης: «Η Είδηση που απλόχερα μοιραζει ο Δήμος Αθηναίων ο,τι πληρώθηκα 800 ευρώ για την Συναυλία της ΑΠ ΕΙΝΑΙ απολύτως Ψευδής», έγραψε επί λέξει ο Σταμάτης Κρανουνάκης με ανάρτηση του στο Facebook, μετά την πληροφορία που κυκλοφόρησε ότι είχε λάβει αυτό το ποσό ως αποζημίωση για τη χρήση τραγουδιών του κατά τη διάρκεια της κινητής συναυλίας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Δείτε την ανάρτηση του:

Ωστόσο ο δήμος Αθηναίων έδωσε στην δημοσιότητα την απόφαση για την πληρωμή του ποσού:


Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, εξώδικο απέστειλε ο γνωστός καλλιτέχνης προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στηλιτεύοντας την «απόλυτα σκηνοθετημένη» -όπως τη χαρακτηρίζει- «συναυλία της καρότσας» μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, στις 25 Απριλίου 2020. Η αποζημίωση -τονίζει- θα κατευθυνθεί σε πράξεις αλληλεγγύης προς καλλιτέχνες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Η εξώδικη διαμαρτυρία απεστάλη στις 29 Απριλίου 2020 και επικεντρώνεται στην πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την επιβίωση των ανθρώπων του Πολιτισμού.

Ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε ένταλμα πληρωμής ύψους 800 ευρώ για τα δικαιώματα των τραγουδιών του μουσικοσυνθέτη, ανταποκρινόμενος μόλις 24 ώρες από το εξώδικο του κ. Κραουνάκη.

Ο κ. Κραουνάκης, ωστόσο, σημειώνει ότι δεν έχει λάβει κανένα ποσό.

Ο καλλιτέχνης είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του απέναντι στο εγχείρημα της δημοφιλούς ερμηνεύτριας να πραγματοποιήσει συναυλία πάνω σε φορτηγό, περιδιαβαίνοντας δρόμους και συνοικίες της πρωτεύουσας.

Με αφετηρία την Τεχνόπολη, η κ. Πρωτοψάλτη πέρασε από πολλά σημεία της Αθήνας, όπως και από το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει στον δρόμο για να ακούσει αλλά και να μιλήσει στην τραγουδίστρια, κάτι που ενόχλησε τον Σταμάτη Κραουνάκη. «Αυτό που έγινε ήταν πολύ σιχαμερό και τώρα έχω έναν νόμιμο δρόμο να ακολουθήσω» είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά.