Ιωάννης Μελισσανίδης: Τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Ιωάννη Μελισσανίδη, φιλοξένησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»,  για την πρωτοβουλία την οποία εκπροσωπεί ως πρεσβευτής, τις «Μοδίστρες άμεσης ανάγκης».

Πρόκειται για πάνω από 300 μοδίστρες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες έχουν ήδη ράψει και παραδώσει στο υπουργείο Υγείας, «τα χωριά SOS» και «τους γιατρούς του κόσμου», περίπου 40.000 μάσκες. Στόχος είναι να γίνουν 100.000 και να διανεμηθούν στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας.

Πέρα από αυτό, ο αθλητής μίλησε και για την εμπειρία του κατά τη διάρκεια της καραντίνας, κατά την οποία βρισκόταν στην Αμερική. Έπειτα από τρεις προσπάθειες επιστροφής στην Ελλάδα, ο κ. Μελισσανίδης κατάφερε να πατήσει σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπου και μπήκε απευθείας σε 14ήμερη καραντίνα. Αναφέρθηκε επίσης στην ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων και στον αθλητισμό γενικότερα, καθώς αυτός προσφέρει αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία.

Λίγα λόγια για τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»

Δημιουργήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων μας εν μέσω κορωνοϊού. Δεν αποτελούν κάποια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ούτε κάποιον σύλλογο που μετρά χρόνια. Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας του Θεσσαλονικιού εικαστικού Μάριου Ελευθεριάδη, που μαζί με τον βιοτέχνη ένδυσης Κωνσταντίνο Τεκτονίδη αποφάσισαν να κινήσουν το «γρανάζι» για να φτιαχτούν υφασμάτινες μάσκες στις 27 Μαρτίου 2020. Οι ενεργές μοδίστρες φτάνουν τις 300 και πλέον, ενώ σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα, η εθελοντική αυτή ομάδα θεωρείται ως η μεγαλύτερη φιλανθρωπική πρωτοβουλία στην χώρα για τη ραφή μάσκας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις