Κάθε ζευγάρι, σε κάποιο σημείο, αντιμετωπίζει το φόβο της απιστίας. Δεν έχει σημασία το πόσο ισχυρή είναι η σχέση, ο καθένας από εμάς έχει έρθει αντιμέτωπος με μια εσωτερική ανησυχία αν θα αντιμετωπίσει μια πιθανή απιστία. Υπάρχουν μερικές από τις βασικές όψεις στο γενέθλιο χάρτη που μπορεί να υποδεικνύουν απιστία. Ωστόσο, οι όψεις αυτές από μόνες τους δεν εγγυώνται απιστία. Θα πρέπει να συνυπάρχουν πολλές ταυτόχρονα για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το άτομο είναι άπιστο.

Η Σελήνη σε τετράγωνο με την Αφροδίτη

Αυτή η όψη ισχύει ιδιαίτερα για τους άνδρες καθώς η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι θηλυκοί πλανήτες και σε αντρικό ωροσκόπιο δείχνουν το είδος της ερωτικής συντρόφου που επιθυμεί ο άντρας. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά μας και ό,τι μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς ενώ η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει το πώς δίνουμε και παίρνουμε αγάπη.

Όταν αυτοί οι πλανήτες βρίσκονται σε όψη τετραγώνου μεταξύ τους, οι συναισθηματικές ανάγκες του ατόμου είναι σε σύγκρουση σε σχέση με το τι επιθυμεί από την αγάπη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα καθώς είναι δύσκολο για το άτομο να έχει δύο διαφορετικές ανάγκες και να πληρούνται από ένα μόνο άτομο. Για παράδειγμα, η Σελήνη στον Κριό σε τετράγωνο με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω. Από τη μία πλευρά, το άτομο συναισθηματικά ικανοποιείται από επιθετικές, ευθείες και παθιασμένες γυναίκες. Ωστόσο, η επιθετικότητα και το πάθος της Σελήνης στον Κριό δεν συμφωνούν με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω η οποία προτιμά σταθερούς και χωρίς γκρίνια συντρόφους. Ως αποτέλεσμα, το άτομο δυσκολεύεται να βρει μία σύντροφο η οποία να ικανοποιεί ταυτόχρονα τις ανάγκες της Σελήνης και της Αφροδίτης του και μπορεί να επιλέξει να έχει δύο συντρόφους: αυτή που τον κάνει να αισθάνεται συναισθηματικά ασφαλή και αυτή που του βγάζει στην επιφάνεια το πάθος του.

Η Αφροδίτη στους Διδύμους

Οι Δίδυμοι είναι ένα ζώδιο το οποίο ποθεί την ποικιλία και βαριέται εύκολα. Αυτή η Αφροδίτη πρέπει να κινηθεί, να πειραματιστεί και να επικοινωνεί με το σύντροφό της προκειμένου να είναι ευτυχισμένη. Οι Δίδυμοι είναι δυαδικό ζώδιο, πράγμα το οποίο αντικατοπτρίζει τον διπλό χαρακτήρα τους. Για την Αφροδίτη στους Διδύμους, αυτό σημαίνει δύο σχέσεις.

Οι Δίδυμοι είναι ένα μεταβλητό ζώδιο, οπότε μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές καταστάσεις έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν δύο σχέσεις με σχετική ευκολία. Στην Αφροδίτη στους Διδύμους αρέσει να φλερτάρει και επειδή κυβερνάται από τον Ερμή, έχει σίγουρα το δώρο της επικοινωνίας και είναι ταλαντούχα στο να γοητεύσει με τα λόγια της.

Η Σελήνη στον Κριό

Αυτή η Σελήνη είναι συχνά άπιστη εξαιτίας του πάθους και του παρορμητισμού της, οπότε απατά χωρίς να σκεφτεί τις πιθανές συνέπειες για τις ενέργειές της υπέρ της στιγμιαίας ικανοποίησης.