Την ημέρα της ονομαστικής εορτής της επέλεξε η Ελένη Μενεγάκη για να ανακοινώσει  την αποχώρησή της από τον Alpha, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι δεν θα βρίσκεται σε κάποια άλλη τηλεοπτική στέγη την επόμενη σεζόν. Η ξανθιά παρουσιάστρια ανέφερε πως σχεδίαζε αυτό το βήμα τον τελευταίο χρόνο. Ευχαρίστησε συγκινημένη όλους τους συνεργάτες με τους οποίους δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της, λέγοντας ότι όλοι τους είναι δοκιμασμένοι και αξίζουν ευκαιρίες.

Λίγο μετά το τέλος της εκπομπής η Ελένη Μενεγάκη μίλησε συγκινημένη στους δημοσιογράφους που την περίμεναν την ώρα που έφευγε από τον Alpha.

«Είναι πολύ ιδιαίτερη ημέρα για μένα. Εννοείται ότι είμαι συγκινημένη. Λέω ένα αντίο αυτή τη στιγμή, αλλά δε λέω ένα αντίο κλείνοντας μια πόρτα. Απλά σταματώ αυτή τη στιγμή, αλλάζω τρόπο ζωής και εις το επανιδείν. Τα νέα μου θα σας τα πω αφού ξεκινήσει να αλλάζει η ζωή μου. Και αυτό θα γίνει από το καλοκαίρι που δε θα σκέφτομαι τη δουλειά.

Έχω σκεφτεί το καθετί που κάνω. Τίποτα δεν κάνω στην τύχη. Ένα χρόνο το σχεδιάζω αυτό. Χαίρομαι να μπορώ να παίρνω αποφάσεις για τον εαυτό μου, χωρίς να περιμένω από κανέναν άλλο τίποτα. Το άκουσαν πρώτοι οι πιο δικοί μου άνθρωποι πριν από ενάμιση χρόνο. Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος που μιλάει, για αυτό πιστεύω πως σήμερα τους περισσότερους μάλλον τους ξάφνιασα.

Σας ευχαριστώ όλους σας, γιατί ακόμη και στις πιο αυστηρές στιγμές σας, ήσασταν και εσείς μέσα στη διαδρομή μου. Δε γνωρίζω για την ομάδα μου, γιατί και η ομάδα μου το φεύγω το είχαν νιώσει από μένα. Τα παιδιά που δουλεύουν μαζί μου σε κάθε πόστο, είναι ένας και ένας. Να τους δώσουν τις ευκαιρίες που τους αρμόζουν» είπε, μεταξύ άλλων.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για την πιθανή αντικαταστάτρια της, τη Βάσω Λασκαράκη, η Ελένη Μενεγάκη είπε «Δεν δουλεύω στη διοίκηση. Είμαι η παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη και παρουσιάστρια θα παραμείνω».