Μια από τις αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου είναι αναμφίβολα η ταινία «Παριζιάνα» με την αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου. Με ένα ανεπανάληπτο καστ και ξεκαρδιστικές ατάκες ήταν σίγουρο ότι η Φίνος Φιλμ είχε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία στα χέρια της. Εξάλλου μαζί με τη Ρένα Βλαχοπούλου έπαιζαν ηθοποιοί όπως ο Χρόνης Εξαρχάκος, ο Βαγγέλης Σειληνός, η Έρρικα Μπρόγερ κ.α.

Στην ταινία το σπίτι όπου μένει η Πελαγία μαζί την αδερφή της, μοιάζει με μία συνηθισμένη οικία της εποχής. Σε αυτό το σπίτι εξάλλου η Ρένα ως απελπισμένη μοδίστρα είπε και τη φράση στην πελάτισσα Σούζυ, της οποίας το φουστάνι αρνείται να της χωρέσει… : «Σούζυ, τρως. Σούζυ και τρως και ψεύδεσαι».

Η υπόθεση της ταινίας: Η Πελαγία είναι μια συνοικιακή μοδίστρα. Η αδελφή της την προτρέπει να ανοίξει μια μπουτίκ στο Κολωνάκι. Μαζί με δύο φίλους τους, που θέλουν την νεαρή αδελφή της μοδίστρας, φεύγουν για φωτογράφιση στη Μύκονο. Εκεί η Πελαγία γνωρίζει και παντρεύεται έναν πάμπλουτο ελληνοαμερικανό. Στο ταξίδι του μέλιτος εκείνος σκοτώνεται. Επιστρέφει στην Αθήνα να κάνει επίδειξη μόδας στη βίλα ενός πλουσίου που λείπει αλλά εμφανίζεται αιφνιδίως όπως και ο άντρας της που θεωρούσε σκοτωμένο.

Το exploringgreece βρήκε το σπίτι της Παριζιάνας. Πώς είναι σήμερα το σπίτι που φιλοξένησε την σπαρταριστή κωμωδία; Το διάσημο σπίτι που φιλοξενούσε την Πελαγία τη μοδίστρα βρίσκεται στην πραγματικότητα στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, στην οδό Κρήτης 28. Κάποια σημεία φαίνεται να μην τα έχει αγγίξει ο χρόνος ενώ νομίζεις ότι θα δεις τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Νόρα Βαλσάμη και τον Χρόνη Εξαρχάκο να βγαίνουν από την καγκελόπορτα. Στην ταράτσα, μάλιστα, είχαν γυριστεί και πολλές χορευτικές με τον σπουδαίο Βαγγέλη Σειληνό.

Το σπίτι που γυρίστηκε η Παριζιάνα είναι ένα από αυτά που γυρίστηκαν ελληνικές ταινίες και δεν έπεσαν θύματα της αντιπαροχής.

Σε αυτό το σημείο παραμένει ως σήμερα εκεί να θυμίζει τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες και στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.