Στην εποχή του κορονοϊού που όλοι ζούμε οι ιδέες για να περάσουμε καλά και να κρατήσουμε τις απαραίτητες αποστάσεις ώστε να αποφύγουμ ετη διασπορά του ιού είναι ανεξάντλητες. Μετά τα ντραιβ ιν σινεμά που έχουν την τιμητική τους και δεν σου στερούν την αγαπημένη σου διασκέδαση τώρα ήρθαν οι  «ντράιβ ιν»  ντίσκο. Αν και οι ντίσκο σαν διασκέδαση μας πάνε αρκετά χρόνια πριν η μουσική της δεκαετίας του ’70, είναι στα φόρτε της ειδικά στην Γερμανία που η «ντίσκο» επιβιώνει, κατά κάποιον τρόπο.

Στην  εποχή του κορονοϊού που δεν ευνοεί ούτε μαζικές εξόδους, ούτε συνωστισμό σε σε κλαμπ και κλειστούς χώρους, ούτε επαφές με αγνώστους, μια ενδιαφέρουσα λύση είναι αυτή της  «ντράιβ ιν» ντίσκο που αρχίζουν να γίνονται μόδα στην εν λόγω χώρα. Ο καθένας μπορεί να εισέλθει στον χώρο  με το αυτοκίνητό τους σε ανοιχτό χώρο,  κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους,  και διασκεδάζουν με την ίδια μουσική, ενώ  αν θέλουν, έχουν οπτική επαφή με διπλανά αυτοκίνητα και συχνά συνεννοούνται με φλας ή άλλους «κώδικες».

Φυσικά και σε μια ντράιβ-ιν ντίσκο υπάρχουν οι περιορισμοί αφού δεν μπορούν να μπουν πολλά αυτοκίνητα και όλα εξαρτώνται από τον χώρο που θα γίνονται τα «ντράιβ ιν» πάρτι.

Βέβαια όλες αυτές οι ντίσκο στο εξωτερικό είναι εξοπλισμένες ώστε να μπορούν όλοι να διασκεδάζουν με την ίδια μουσική μέσα από το αυτοκίνητό τους. Η μουσική παίζει μέσω WiFi, διαθέτουν φωτορυθμικά και πολλές φορές και χορεύτριες.  Τα αυτοκίνητα κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ οι επιβάτες δεν επιτρέπεται να αποβιβαστούν, παρά μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

Τα εισιτήρια για την ντράιβ-ιν ντίσκο πωλούνται μόνο στο διαδίκτυο και σκανάρονται κατά την είσοδο του αυτοκινήτου.

Και μπορεί τα άτομα να είναι απομονωμένοι ανά δύο σε κάθε αυτοκίνητο, αλλά το αίσθημα της κοινότητας είναι τεράστιο. Ακόμη και όταν πατάνε κόρνα, οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά… και το πάρτι αρχίζει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις