Η κόρη του Απόστολου Βακάκη Σοφία σύντροφος του εφοπλιστή Πασχάλη Διαμαντίδη έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Ακολουθεί από ότι μαθαίνουμε γαμοβάπτιση.

Το ζευγάρι διατηρεί χαρακτηριστικά χαμηλούς τόνους στους επιχειρηματικούς κύκλους απολαμβάνοντας μία ήσυχη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο παππούς Απόστολος Βακάκης έκανε ένα πολύ χαρακτηριστικό Jumbo δώρο στη μικρή μπέμπα για να δείξει με αυτό τον τρόπο την ευτυχία του καθώς του… παιδιού μου το παιδί είναι δύο φορές παιδί.

Ο εφοπλιστής κ Πασχάλης Διαμαντίδης με τον πατέρα του

Αυτός είναι ο Απόστολος Βακάκης

Ο Απόστολος Βακάκης γεννήθηκε το 1954 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο πατέρας του, βιομήχανος στην Αίγυπτο, παρήγαγε διογκωμένη πολυστερίνη, που αποτελούσε το βασικό μονωτικό υλικό της εποχής εκείνης για ψυγεία αλλά και για κτίρια. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο υποχρέωσαν την οικογένεια Βακάκη το 1962 να έρθει στην Ελλάδα. Όμως η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε εδώ και έτσι ο Γεώργιος Βακάκης ξενιτεύεται στη γειτονική Ιταλία, όπου πιάνει δουλειά σε μια μικρή οικοτεχνία κατασκευής λούτρινων ζώων και κουκλών.

Τα κοσμήματα που πρόλαβε να πάρει μαζί της, φεύγοντας από την Αίγυπτο, η μητέρα του η Σοφία Βακάκη τα πούλησε στον μεγαλοβιομήχανο της εποχής εκείνης Μποδοσάκη. Αυτό ήταν το πρώτο κεφάλαιο κίνησης για τη δημιουργία της ελληνικής βιομηχανίας παιχνιδιών, της El Greco.

Η ζωή έμοιαζε να έχει βρει τον δρόμο της για την οικογένεια Βακάκη. Όμως η μοίρα για άλλη μια φορά είχε διαφορετική άποψη. Η μεγάλη πυρκαγιά τα μέσα της δεκαετίας του 1980 καταστρέφει το ένα από τα δύο εργοστάσια της El Greco, αυτό στην Άνω Γλυφάδα. Τότε είναι που ο Απόστολος Βακάκης επιστρέφει εσπευσμένα από τις σπουδές του στο Λονδίνο και αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρείας, εκτοπίζοντας σταδιακά τον πατέρα του.

Ο Απόστολος Βακάκης προσπάθησε να ανασυγκροτήσει τη βιομηχανία με τη βοήθεια της δεύτερης παραγωγικής μονάδας της El Greco, η οποία βρισκόταν στη Ζάκυνθο. Στο νησί έμεινε 3 χρόνια. Το 1985 ανέλαβε και επίσημα την προεδρία της El Greco.

Το κεφάλαιο «Jumbo»

Πέντε χρόνια αργότερα, αποφασίζει να πουλήσει την El Greco στην πολυεθνική Hasbro, ενώ συνεχίζει να διευθύνει την εταιρεία και ταυτόχρονα συμμετέχει στη διοικούσα επιτροπή της Hasbro Europe. Ο νέος του στόχος επικεντρώνεται στο να μετατρέψει τα Jumbo σε νούμερο ένα επιχείρηση στην Ελλάδα.

Το πρώτο κατάστημα της μετέπειτα αλυσίδας ξεκινά το 1986 στη Γλυφάδα. Την περίοδο που ακολούθησε η αλυσίδα μεγαλώνει με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Η εταιρεία μπαίνει στο χρηματιστήριο ενώ ο Βακάκης επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις.

Τα χρόνια που ακολουθούν βρίσκουν την εταιρεία σταθερά στην κορυφή της επιτυχίας με κορύφωση το 2004, όταν αναλαμβάνει ύστερα από πλειοδοτικό διαγωνισμό το δικαίωμα αποκλειστικής παραγωγής και εμπορίας της Μασκότ του 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο κ. Βακάκης συνεχίζει να βάζει νέους, υψηλότερους στόχους για τα σούπερ μάρκετ παιχνιδιών. Και όπως εξηγεί, «στην Ελλάδα δεν χρειάζεται ακόμη να «σκέφτεσαι», χάνεις πολύτιμο χρόνο. Σε πρώτη φάση δεν έχεις παρά να μελετάς και να ακολουθείς τα βήματα της εξέλιξης στις αναπτυγμένες αγορές του εξωτερικού. Εγώ απλώς ακολούθησα την κυρίαρχη διεθνή τάση».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις