Η σταρ του Χόλιγουντ δηλώνει στη βρετανική έκδοση του περιοδικού μόδας πως μπορεί να αναγνωρίσει το δικό της προνόμιο, ως λευκή στην αμερικανική κοινωνία, ότι δηλαδή δεν έχει τα ίδια δικαιώματα με τους μαύρους συμπολίτες της, αλλά περισσότερα. “Ένα σύστημα που προστατεύει εμένα, αλλά μπορεί να μην προστατεύσει την κόρη μου ή έναν άνδρα γυναίκα ή παιδί στην ίδια χώρα, γιατί έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος, είναι ανυπόφορο” τονίζει.

Στην συνέντευξή της αναφέρει πως ως μητέρα ενός μαύρου παιδιού (είχε υιοθετήσει την μικρή Ζαχάρα από την Αιθιοπία, όταν το παιδί ήταν 6 μηνών, το 2005), λέει πως θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από τη “εκδήλωση καλών προθέσεων“. “Πρέπει να ψηφίσουμε καλούς νόμους και πολιτικές που πραγματικά αντιμετωπίζουν τον συστημικό ρατσισμό και την ατιμωρησία. Αυτή είναι απλώς η αρχή, να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας, αλλά πρέπει η αλλαγή να προχωρήσει σε όλες τις πτυχές της ζωής, από το σύστημα Παιδείας ως την Πολιτική”.

Η Αντζελίνα Τζολί αναφέρει πως τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται για τους σκοπούς του ΟΗΕ σε όλο τον κόσμο και τώρα βλέπει ότι “πρέπει να σκεφτώ τις ανάγκες και τα δεινά που υπάρχουν στην δική μου χώρα“. “Πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί σε όλο τον κόσμο λόγω του πολέμου και των διώξεων, ενώ στην Αμερική επικρατεί ο ρατσισμός και οι διακρίσεις” τονίζει. Προσθέτει πως μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ “φαίνεται πως ο κόσμος ξυπνά και οι άνθρωποι πιέζουν για μεγαλύτερη αναγνώριση μέσα στις κοινωνίες τους”.

“Είναι ώρα να αλλάξουμε τους νόμους και τους θεσμούς μας, να ακούσουμε τους ανθρώπους που επηρεάζονται, αυτούς που οι φωνές τους έχουν αποκλειστεί από τον δημόσιο διάλογο”, σημειώνει. Στην ερώτηση που δέχτηκε για το ποια συμβουλή θα είχε να δώσει, όσον αφορά το πώς θα πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον ρατσισμό, λέει: “Να ακούνε πάντα αυτούς που καταπιέζονται και ποτέ να μην νιώθουν ότι γνωρίζουν ήδη”.