Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής , «Man of God» με πρωταγωνιστή τον Έλληνα ηθοποιό, Άρη Σερβετάλη. Η ταινία γυρίζεται στην Ελλάδα σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα και αφορά στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου μάλιστα με έναν ηθοποιό έκπληξη στο καστ, τον Μίκυ Ρουρκ.  Στις πρώτες φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Άρης Σερβετάλης, ο οποίος θα υποδυθεί τον Άγιο Νεκτάριο, είναι πραγματικά αγνώριστος, αφού για τις ανάγκες του ρόλου του έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί.

Ο αγαπημένος ηθοποιός που πολλές φορές έχει κάνει γνωστές τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και πολλές φροντίζει να αποδεικνύει την πίστη του στο Θεό είναι ντυμένος με ράσα, μακριά μουσιά και γυαλιά
Η ιστορία επικεντρώνεται στις συκοφαντίες και τις διώξεις που υπέστη ο Άγιος Νεκτάριος από τους εχθρούς του, χωρίς ωστόσο να λυγίσει και να σταματήσει να κηρύττει τον λόγο του θεού.  Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τώρα τον Ιούνιο, αφού τα γυρίσματα που είχαν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο  αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού,  ενώ στη χώρα μας θα βρεθεί και ο Μίκι Ρουρκ.

Στην ταινία επίσης πρωταγωνιστούν ακόμα οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης  Στάνκογλου, Νικήτας Τσακίρογλου, Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνος Γαβρά, Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Οικονόμου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Παύλος Κουρτίδης, Αλεξάντερ Πετρόφ κ.ά.

Η Γελένα Πόποβιτς , δημιουργός της βιογραφίας του Αγίου, υπογράφει το σενάριο και έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία μεταφέροντας το μήνυμα ότι «ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας», αλλά και ότι «η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας».

Λίγα λόγια για την ταινία «Man of God»

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Η πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται να γίνει το Νοέμβριο στην επέτειο των 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις