Μία ομάδα στο Instagram πειραματίστηκε με τα πρόσωπα διασήμων Ελλήνων και μας έδειξε πως θα ήταν αν ανήκαν στο αντίθετο φύλο. Mέσα από την εφαρμογή FaceApp μετέτρεψαν τα πρόσωπα της Ελένης Μενεγάκη, της Αθηνάς Οικονομάκου, της Ηλιάνας Παπαγεωργίου και πολλών άλλων επωνύμων. Να το αποτέλεσμα.

Την εφαρμογή δοκίμασε και η ομάδα της “Φωλιάς των Κου Κου” με απίστευτες μεταμορφώσεις.

H εφαρμογή έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιτρέπει στον καθένα να προσθέσει στο πρόσωπό του γένια, μουστάκι, χαμόγελο και ταυτόχρονα, προσθέτει και χρόνια και δείχνει πως θα ήταν αυτό το πρόσωπο στο αντίθετο φύλο. Μουσικοί, ποδοσφαιριστές και γενικότερα πρόσωπα από τον χώρο του θεάματος δεν δίστασαν να μοιραστούν με τους χιλιάδες followers τους φωτογραφίες με ρυτίδες και γκρίζα μαλλιά. Και αυτό συμβαίνει επειδή ένα από τα υπάρχοντα φίλτρα της εφαρμογής σάς δίνει την ευκαιρία να κάνετε ένα χρονικό άλμα στο πρόσωπό σας.

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017 από τη ρωσική εταιρία Wireless Lab. Η τελευταία, όμως, έκδοση του λογισμικού προσφέρει πολύ πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα στις φωτογραφίες των χρηστών, γεγονός που οφείλεται στην πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης. Διαθέσιμη σε iOS και Android, η εφαρμογή παρέχει μια πληθώρα φίλτρων, πολλά εκ των οποίων είναι επί πληρωμή. Ωστόσο, το φίλτρο «ηλικία» είναι εντελώς δωρεάν. Γι’αυτό τον λόγο, το FaceApp μετρά πάνω από 700.000 downloads στο Google Play. Πέρα, όμως, από το φίλτρο που σας βάζει μερικά χρόνια, υπάρχει επίσης το φίλτρο «νέος», που ανανεώνει την όψη του προσώπου σας. Τα φίλτρα αυτά εφαρμόζονται ακόμη και σε φωτογραφίες που έχουν ήδη υποστεί κάποια επεξεργασία, επομένως υπάρχει η δυνατότητα να κινηθείτε μπροστά και πίσω στον χρόνο .

Την ίδια στιγμή, όπως πολλές ακόμη εφαρμογές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, έτσι και το FaceApp έχει κατηγορηθεί για ρατσισμό. Συγκεκριμένα, το φίλτρο «Hotness», που κάνει το πρόσωπο του χρήστη να φαίνεται πιο ελκυστικό, ουσιαστικά προωθεί έναν τύπο ομορφιάς που βασίζεται στο λευκό δέρμα και στα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ακόμα και φωτογραφίες ανθρώπων με σκουρόχρωμη επιδερμίδα υφίστανται σχετικές τροποποιήσεις λεύκανσης.