Ένα 16χρονο κορίτσι, που ήταν σταρ του ινδικού TikTok αυτοκτόνησε χθες στο σπίτι της στο Νέο Δελχί. Η Σίγια Κακκάρ είχε πάνω από 1 εκατομμύρια followers στην γνωστή εφαρμογή TikTok και πάνω από 100.000 followers στο instagram, λίγες ώρες μόνο πριν βάλει τέλος στη ζωή της είχε ανεβάσει ένα βίντεο στο οποίο χαμογελούσε από την κορυφή ενός κτιρίου στο Νέο Δελχί. Σύμφωνα με πληροφορίες από στο συγγενικό περιβάλλον της που επικαλείται η Daily Mail, η νεαρή δεχόταν απειλές χωρίς όμως να διευκρινίζουν από ποιον και τι αφορά. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει τι ώθησε τη 16χρονη να βάλει τέλος στη ζωή της.

Ο μάνατζέρ της, Αρτζούν Σαρίν, είπε ότι είχε μιλήσει με την 16χρονη την ημέρα του θανάτου της και όπως δήλωσε δεν υπήρχε κάτι που να την απασχολούσε και φαινόταν καλά. «Αυτό πρέπει να οφείλεται σε κάτι προσωπικό … στην δουλειά πήγαινε καλά. Είχαμε μία συζήτηση χθες το βράδυ για ένα νέο project και ακουγόταν φυσιολογικά».
Όλοι είναι συγκλονισμένοι από ην είδηση και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, φίλοι και άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί της εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον πρόωρο θάνατό της.

Ο φωτογράφος Viral Bhayani έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram, «Τι θλιβερά νέα, η 16χρονη γλυκιά tik-toker @siya_kakkar αυτοκτόνησε, είναι πραγματικά λυπηρό που επέλεξε αυτό το μονοπάτι. Εάν αισθάνεστε κατάθλιψη, μην το κάνετε αυτό».

Τι είναι το Τικ Τοκ που χρησιμοποιούσε η 16χρονη

H Tik Tok (παλαιότερα γνωστό ως musical.ly) είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης  που ενώνει την κοινωνική δικτύωση με τη μουσική σε μια πρωτότυπη πλατφόρμα αυτοδημιούργητων βίντεο. Η Tik Tok ανήκει στην ίδια μητρική εταιρεία που αγόρασε το μουσικό λογισμικό Musical.ly πέρυσι και φέτος όλοι οι χρήστες του Musical.y αυτόματα μεταφέρθηκαν στην Tik Tok.

Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να δημιουργήσουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν βίντεο διάρκειας έως και 15 δευτερόλεπτων. Τα βίντεο συνήθως προβάλλουν lip-syncing (συγχρονισμός χειλιών με το τραγούδι), χορογραφίες και παρωδίες. Όπως στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην Tik Tok  οι χρήστες μπορούν να πατήσουν “like”, να σχολιάσουν τα βίντεο που δημοσιεύονται καθώς επίσης να κάνουν remix με αυτά και να τα δημοσιεύσουν ξανά.