Νέα σελίδα γύρισε στη ζωή της η Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Δεκαπέντε μήνες μετά την αθωωτικής της απόφαση από το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ελληνική Αστυνομία. Αυτό που μένει πλέον είναι η τοποθέτηση της σε Αστυνομική Διεύθυνση. Ο πατέρας της, Γιώργος Μελισσαρόπουλος είναι αστυνομικός και υπηρετεί στη Λέσβο.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρατήθηκε 17 μήνες στις φυλακές Lai King του Χονγκ Κονγκ, έχοντας συλληφθεί για κατοχή 2,6 κιλών κοκαΐνης. Κρίθηκε όμως αθώα από το αρμόδιο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2019.

Η υπόθεση

Η περιπέτεια της ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου 2017, όταν το μοντέλο συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, μεταφέροντας στο σακίδιο της κοκαΐνη. Η μεταφορά 2,6 κιλών κόκας, αξίας περίπου 300.000 ευρώ, κρυμμένης σε ένα σακίδιο πλάτης, είναι κατά τις τελωνειακές υπηρεσίες του Χονγκ Κονγκ σοβαρό παράπτωμα που τιμωρείται με πρόστιμο έως 5 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (640.000 δολάρια ΗΠΑ) και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είπε ότι πέρασε από τρεις ελέγχους. Στον πρώτο άδειασαν το σακβουαγιάζ και έβγαλαν τα πράγματά της χωρίς να εντοπίσουν τη μυστική κρύπτη που έκρυβε τον καφέ φάκελο με την κοκαΐνη. Στον δεύτερο απλώς τσέκαραν το διαβατήριό της, ενώ στον τρίτο τη σταμάτησαν, έσκισαν το σακίδιο και βρήκαν τα ναρκωτικά. Όπως τόνισε, επειδή ο πατέρας της είναι αστυνομικός και εργαζόταν στο τελωνείο Μυτιλήνης, γνώριζε τους ελέγχους και τα μηχανήματα x-ray που ανιχνεύουν ναρκωτικά και έτσι δεν θα προσπαθούσε ποτέ να περάσει ναρκωτικά με αυτό τον τρόπο.

Η δίκη

Από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι είναι αθώα. Στη φυλακή κρατήθηκε για 16 μήνες με την κατηγορία της διακίνησης ποσότητας κοκαΐνης. Η δίκη της ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019. Ο δημόσιος κατήγορος, στην αγόρευσή του δεν άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την έκβαση της δίκης. «Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου. Οι Αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις έφτασες από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δύο τσάντες, η μία ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά» της είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο Facebook και στο κινητό αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πώς θα περάσεις τους ελέγχους».

Η αθώωση

Στην απολογία της η Ειρήνη Μελισσαροπούλου υποστήριξε ότι δεν ήξερε το παραμικρό για τα ναρκωτικά στον σάκο της, ενώ αναφέρθηκε και στη φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα ρουμανικής καταγωγής, ονόματι Πέτρο, ο οποίος, όπως ανέφερε, ήταν εκείνος που της πρότεινε να πάνε στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ, με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ.

Στις 13 Μαρτίου η Μελισσαροπούλου κρίθηκε αθώα από το δικαστήριο και επέστρεψε στην πατρίδα της, στους γονείς της και στον 10χρονο αδερφό της.