Μπροστά Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου βρέθηκαν και πάλι ο Τζόνι Ντεπ και η πρώην σύζυγός του για την αγωγή αυτή τη φορά που κατέθεσε ο ηθοποιός εναντίον της εφημερίδας Sun, και του διευθυντή της Νταν Γούτον, για δυσφήμιση σχετικά με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας τον Απρίλιο του 2018, που τον εμφάνιζε βίαιο και υποστήριζε ότι ο ίδιος κακοποιούσε σωματικά την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ. Σύμφωνα με τη Daily Mail, κατά την πρώτη μέρα της δίκης, την Τρίτη (07/07), στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, προβλήθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου ένα βίντεο από στιγμή έντασης του Τζόνι Ντεπ και της Άμπι Χερντ στην κουζίνα του σπιτιού τους.

Στο βίντεο φαίνεται ο γνωστός ηθοποιός να περιφέρεται μέσα στο δωμάτιο να φωνάζει και να χτυπάει τα ντουλάπια της κουζίνας και να πετάει πράγματα στο πάτωμα, ενώ φωνάζει και βρίζει. Κατά τη διάρκεια του βίντεο 90 δευτερολέπτων, ο Ντεπ φωνάζει «Θες να δεις τρέλα; Θα σου δείξω εγώ τρέλα».στην Χερντ, ενώ φαίνεται να αρπάζει ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, να βάζει σε ένα μεγάλο ποτήρι και μετά να το πετά. Από την άλλη η Χερντ, ακούγεται να τον ρωτά σε ήρεμη ψυχική κατάσταση «τι συνέβη;», λέγοντάς του ότι το ίδιο πρωί ήταν μια χαρά, ενώ καταγράφει σε βίντεο τις αντιδράσεις του 57χρονου ηθοποιού.  Το βίντεο σταματά όταν ο Τζόνι Ντεπ αντιλαμβάνεται πως η πρώην σύζυγός του τον τραβά βίντεο και τότε αρπάζει τη συσκευή της.

Ο Ντεπ ανέφερε στο δικαστήριο σχετικά με το video πως ναι μεν φαίνεται να σπάει την κουζίνα ωστόσο τόνισε πως δεν άγγιξε την Χερντ, ωστόσο, παραδέχτηκε πως υπήρξε χρήστης ναρκωτικών.
Ο ηθοποιός υπογράμμισε πως ο ίδιος ήταν θύμα κακοποίησής της κατά τη διάρκεια του γάμου τους, αναφέροντας μια σειρά από περιστατικά, ενώ χαρακτήρισε «αρρωστημένα και τελείως αναληθή», όσα έχει γράψει για εκείνον στον παρελθόν η Sun.

Από την πλευρά της 34χρονης Άμπι Χερντ ο Ντεπ παρουσιάστηκε ως θύτης ενδοοικογενειακής βίας, που εξαπέλυε επιθέσεις στην πρώην σύζυγό του σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ για το ανωτέρω περιστατικό είπαν πως ήταν απλώς μία φάρσα.