Ο ηθοποιός James D’Arcy αναμένεται να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία Made in Italy και μας ταξιδεύει στη μαγευτική Τοσκάνη. Πρόκειται για την ιστορία του Ρόμπερτ και του γιου του Τζακ που έχουν κληρονομήσει ένα εξοχικό στην ιταλική πόλη. Τους κεντρικούς χαρακτήρες υποδύονται οι Λίαμ Νίσον και Μάικλ Ρίτσαρντσον.

Οι δυο τους είναι πατέρας και γιος αντίστοιχα (και) στην πραγματική ζωή. Ο 25χρονος γιος του Λίαμ Νίσον και της Νατάσα Ρίτσαρντσον (έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2009 έπειτα από πτώση) δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τα καλλιτεχνικά βήματα του μπαμπά. Το Made in Italy είναι η 4η κινηματογραφική του συμμετοχή και ανάμεσά τους είναι και τα “Vox Lux” και “Ψυχρή Καταδίωξη”.

“Όταν πρωτοδιάβασα το σενάριο, συνειδητοποίησα πόσο κοντά είμαστε σε αυτό. Η ταινία αυτή μου έδειξε ένα δρόμο να ξεπερνώ προσωπικά εμπόδια και δυσάρεστες στιγμές και να κοιτάω μπροστά. Υπήρχε απόλυτη ταύτιση με τον ήρωα που υποδύομαι στην ταινία. Πρόκειται για μια ιστορία που δίνει ελπίδα” υποστηρίζει ο Micheál Richardson.

“Είναι μια όμορφη ιστορία για την οικογένεια, την αγάπη, τη συμπόνια και την απώλεια. Θεωρώ πως αυτή η ιστορία λειτουργεί ως κάθαρση για μένα προσωπικά… Και με το να γίνεται μέσα από την τέχνη, αυτό το καθιστά μια πολύ μοναδική εμπειρία. Επιπλέον, είχα την εντύπωση πως όλο το συνεργείο και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δούλεψαν σε αυτή την ταινία, ήταν πραγματικά δεμένοι μεταξύ τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Υπήρχε πραγματική υποστήριξη, η ιστορία μας ένωσε όλους στο τέλος” αναφέρει ο Liam Neeson.

Οι παραγωγοί της ταινίας πραγματοποίησαν τακτικές επισκέψεις σε διάφορα σημεία της Τοσκάνης. Μάλιστα, επισκέφθηκαν την περιοχή σε διαφορετικές χρονικές περιόδους για να έχουν μια γνώμη για τον καιρό εκεί, μιας και η παραγωγή ήλπιζε για γύρισμα την περίοδο της άνοιξης. Ο location manager της παραγωγής στην Τοσκάνη, βρήκε και έδειξε στους υπεύθυνους το σπίτι που είχαν όλοι στο μυαλό τους. Η ομάδα κατόρθωσε και πέρασε μερικές μέρες στο σπίτι, εξετάζοντας τις γωνίες λήψης και τους φωτισμούς.

Πέρα από το σπίτι, η ομάδα έψαξε και βρήκε και άλλες τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή, όπως το μαγευτικό χωριό Μοντιτσέλλο. Το τοπικό γραφείο τουρισμού επέτρεψε στα άτομα της παραγωγής να χρησιμοποιήσουν το κοινοτικό τους εστιατόριο αλλά και να πραγματοποιήσουν δημόσια προβολή στην πλατεία του χωριού, πράγμα που δε συμβαίνει συχνά.

“Ομολογώ πως είχαμε ένα εξαιρετικό συνεργείο που δούλευε ασταμάτητα και ήταν όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με την παραγωγή της ταινίας. Η Τοσκάνη είναι μία εκπληκτική τοποθεσία, ήταν μοναδική εμπειρία που δουλέψαμε εκεί” τονίζει ο σκηνοθέτης της James D’Arcy.

“Από πολύ νωρίς, στο στάδιο της προ-παραγωγής, θεώρησα πως είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική συγκυρία να έχουμε στην ταινία το Liam Neeson μαζί με το γιο του, Micheál Richardson. Είναι πραγματικά μεγάλο προνόμιο να διηγούμαστε αυτή την ιστορία με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς. Μοιραστήκαμε πολλά στοιχεία μεταξύ μας που είχαμε κοινά με το υλικό μας και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε ένα ευχάριστο γύρισμα” συμπληρώνει. Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τις 9 Ιουλίου, από την Odeon.