Θρήνος στο Χόλιγουντ με τον θάνατο του Γκραντ Ιμαχάρα, ο ένας εκ των παρουσιαστών της θρυλικής εκπομπής «MythBusters», σε ηλικία 49 ετών.  Όπως ανακοίνωσε το Discovery Channel, ο Γκραντ έχασε τη ζωή του μετά από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο και δεν γνώριζε την ύπαρξή του ενώ δεν είχε κανένα δείγμα. «Είμαστε συντετριμμένοι με τα νέα για τον Γκραντ. Ήταν ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας του Discovery, ένας πραγματικά θαυμάσιος άντρας. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με την οικογένειά του» ανέφερε στη δήλωσή του στο Hollywood Reporter το κανάλι.

O Γκραντ ήταν εξπέρ στην ρομποτική. Έγινε μέλος της εκπομπής το 2005 και παρέμεινε μέχρι το 2014. Το 2016 ενώθηκε ξανά με τους άλλους δύο παρουσιαστές των Mythbusters Τόρι Μπελεσί και Κάρι Μπράιτον στη σειρά του Netflix «White Rabbit Project», που κράτησε για μία σεζόν.

Τον περασμένο Μάρτιο έγινε viral καθώς έφτιαξε ένα ρομποτικό μωρό Yoda από το Star Wars. Πριν γίνει σταρ της τηλεόρασης, ο Grant εργαζόταν για 9 χρόνια στην LucasFilm, ως ειδικός στα εφέ.

«Δεν έχω λέξεις. Ήμουν μέλος δύο οικογενειών με τον Γκραντ Ιμαχάρα τα τελευταία 22 χρόνια. Ήταν ένας’λαμπρός μηχανικός και καλλιτέχνης, ένας γενναιόδωρος και ευγενικός άνθρωπος.Είχε πλάκα να δουλεύεις με τον Γκραντ. Θα μου λείψει» έγραψε στο Twitter ο φίλος του Adam Savage.

Το MythBusters σε ελληνική απόδοση «Μύθος ή Πραγματικότητα» είναι δημοφιλής τηλεοπτική σειρά παραγωγής της εταιρείας Beyond Television για το Discovery Channel. Τη σειρά παρουσιάζουν τώρα ο Άνταμ Σάβατζ και ο Τζέιμι Χάινεμαν, οι οποίοι προσπαθούν μέσω της επιστημονικής μεθόδου να επιβεβαιώσουν ή να καταρρίψουν δημοφιλείς αστικούς μύθους ή θρύλους.

H τηλεοπτική εκπομπή του Discovery Channel άρχισε να προβάλλεται το 2003 και εντοπίστηκε από τους φαν αμέσως, σχηματίζοντας ένα τεράστιο fanbase που κινείται και επικοινωνεί κυρίως στο Δίκτυο – αντιμετωπίζοντας τους ίδιους τους δύο παρουσιαστές σαν μύθους κι αυτούς. Oι συζητήσεις στα φόρουμ ανάβουν, οι ιδέες και οι φήμες κυκλοφορούν ακόμα πιο γρήγορα και οι προτάσεις για δοκιμές προς τους Mythbusters όλο και πληθαίνουν. Παράδειγμα: αν βάλεις ένα βρεγμένο σκυλάκι κανίς στο φούρνο μικροκυμάτων μπορείς να το στεγνώσεις. (Oι Mythbusters αρνήθηκαν να κάνουν το πείραμα).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις