Οι οικονομικές περιπέτειες του Λάκη Γαβαλά δεν φαίνεται να έχουν σταματημό. Στις 14 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί θα βγει σε πλειστηριασμό -από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Έσοδον (ΑΑΔΕ)- η βίλα του γνωστού σχεδιαστή μόδας, που βρίσκεται στην παράλια της Φτελιάς στην Μύκονο. Η βίλα, που έχει που δεσμευτεί από την ΑΑΔΕ, θα τεθεί σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, με τιμή έναρξης τα 1.225.000 ευρώ δηλαδή πολύ χαμηλότερα από την εκτιμώμενη εμπορική αξία της. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική καταχώρηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ («τίθεται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το ακίνητο του Λάκη Γαβαλά στην περιοχή Φτελιά της Μύκονου το οποίο αποτελείται από κτήμα 4.804 τ.μ., υπόγειο 149,30 τ.μ ισόγειο 241,20 τ.μ., πρώτο όροφο 133,11 τ.μ και πισίνα με επιφάνεια 120 τ.μ.».

Δεν υπάρχει άνθρωπος από τον χώρο της σόουμπιζ, τόσο από Ελλάδα και εξωτερικό, που να μην γνωρίζει την ιδιαίτερη συναισθηματική σύνδεση του Λάκη Γαβαλά με το συγκεκριμένο οίκημα. Η βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Φτελιά, που άνοιξε τις πόρτες της τη δεκαετία του ’90 και είχε χαρακτηριστεί από τη γαλλική «Vogue» ως η πιο stylist βίλα της Μεσογείου, είχε μόλις υποστεί ένα γενναίο lifting.

Θυμίζουμε πως όταν άρχισαν τα μπλεξίματα του Γαβαλά με τη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο, το σπίτι έμεινε κλειστό για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να πέσει θύμα λεηλασίας από συμμορίες οι οποίες έκλεψαν ακόμη και τις ζωγραφισμένες στο χέρι αντίκες που είχε φέρει από τη Φλωρεντία. Τον Ιούλιο του 2018 είχαν μόλις ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας και εκείνος δήλωνε κατενθουσιασμένος γιατί, όπως έλεγε τότε, βρέθηκε ένας επιχειρηματίας που θέλησε να επενδύσει στο ιστορικό αυτό σπίτι, μετατρέποντάς το σε boutique hotel υψηλής αισθητικής υπό την καθοδήγησή του.

Η Επιχείρηση «Villa Juanita Dolores»
Λίγο καιρό μετά έρευνα των ελεγκτών της ΑΑΔΕ αποκάλυψε ότι η βίλα του Λάκη Γαβαλά είχε περάσει στα χέρια μιας εταιρείας, οι ιδιοκτήτες της οποίας είναι γνωστοί στη Μύκονο με τα ονόματα «Φάνης» και «Πίπης». Και ότι δεν είχε μετατραπεί σε boutique hotel, όπως φανταζόταν ο μόδιστρος, αλλά ενοικιαζόταν ως είχε σε ξένους εύπορους τουρίστες ή δινόταν για πάρτι και εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ομάδα τεσσάρων εφοριακών, μετά από έρευνα σε ιστοσελίδες ανέθεσε σε μεσιτικό γραφείο, το οποίο δραστηριοποιείται στη Μύκονο, την αναζήτηση πολυτελούς καταλύματος, με σκοπό την ολιγοήμερη διαμονή της στο Νησί των Ανέμων. Οι εν λόγω ελεγκτές, εμφανίστηκαν ως Ισπανοί τουρίστες, ενώ το μεσιτικό γραφείο τούς είχε ενημερώσει ότι υπάρχει διαθεσιμότητα στις αρχές Αυγούστου.

Στις 2 Αυγούστου, λοιπόν, αφίχθησαν στο αεροδρόμιο χρησιμοποιώντας τα κωδικά ονόματα «Juanita», «Dolores», «Carlos», «Antonio». Από την αίθουσα VIP του αεροδρομίου τους παρέλαβε πολυτελές όχημα, που είχε στείλει το μεσιτικό, και τους οδήγησε σε βίλα του μόδιστρου στη Φτελιά.Τότε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού γραφείου και ξενάγησε τους τέσσερις εφοριακούς στους χώρους της βίλας. Στη συνέχεια ζήτησε τα πλήρη στοιχεία των «πελατών», καθώς και τον τρόπο πληρωμής για τη μίσθωση του καταλύματος. Σημειώνεται ότι το αντίτιμο που ζητήθηκε για 6 διανυκτερεύσεις ανερχόταν σε 25.000 ευρώ. Ήταν η στιγμή που οι εφοριακοί αποκάλυψαν την ιδιότητά τους και ζήτησαν τα στοιχεία της μεσίτριας και των πελατών που διέμεναν εκεί τις προηγούμενες ημέρες, καθότι η βίλα παρακολουθούνταν στενά και ως εκ τούτου οι ελεγκτές γνώριζαν ότι το ακίνητο ήταν μισθωμένο το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το πόρισμα που είχε εκδώσει η ΑΑΔΕ τον Απρίλιο του 2018, είχε υποβληθεί στο TAXIS δήλωση μίσθωσης του ακινήτου, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον μισθωτή εννέα ημέρες αργότερα. Πρόκειται για επαγγελματική/εμπορική μίσθωση, με μηνιαίο μίσθωμα 1.666,67 ευρώ, με δωδεκαετή περίοδο ισχύος. Μάλιστα, αναφέρεται ότι, για τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το μίσθωμα τριπλασιάζεται. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όμως, δεν δηλώνει εισόδημα από μίσθωση ακινήτου και δεν υποβάλει έντυπο Ε2, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία. Επιπλέον, Ο μισθωτής του ακινήτου δεν δηλώνει εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος ως όφειλε, παρ΄ όλο που οι καταθέσεις των πελατών, που μισθώνουν τη βίλα, γίνονται σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις