Ο Χρήστος Θηβαίος είχε έναν αγαπημένο θείο, που ήταν αδελφός της μητέρας του. Και ήταν ο στενός συνεργάτης του Θανάση Βέγγου Αντώνης Παπαδόπουλος. Όπως έχει εξομολογηθεί ο τραγουδιστής ήταν κάτι παραπάνω από θείος. Για εκείνον ήταν πρότυπο και τον ένιωθε σαν πατέρα του.

Επειδή, ο πατέρας του τραγουδιστή ήταν μεγάλος σε ηλικία, ο μουσικός ανέπτυξε μία ιδιαίτερη σχέση με τον θείο του. Άλλωστε, πάντα φροντίζει να αναφέρεται σε εκείνον με τρυφερά λόγια, τον οποίο έχει περιγράψει ως έναν «ευαίσθητο άνθρωπο με πολύ χιούμορ». Και μεταξύ άλλων, του δίδαξε την καλοσύνη χωρίς πολλά λόγια, αλλά μέσα από τη σιωπή του.

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, ο Θηβαίος έμαθε να πίνει μπύρες, που ήταν και οι αγαπημένες του ηθοποιού, ο οποίος τις κατανάλωνε κάνοντας ατελείωτες συζητήσεις με την παρέα του. Ο μουσικός, που τον έβλεπε σαν πατέρα του, τον μιμήθηκε εξ αρχής και σήμερα χαρακτηρίζει τη συνήθεια αυτή «βίτσιο»…

Αυτοδίδακτος ηθοποιός αλλά και απρόβλεπτος εραστής ήταν θείος του Χρήστου Θηβαίου. Aν και δεν ανήκε στους ωραίους του κινηματογράφου, είχε μια ανεξήγητη επιτυχία στις γυναίκες.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε τον Μάιο του 1932 κατά τη διάρκεια θεατρικής περιοδείας των γονιών του, που ήταν ηθοποιοί. Η μητέρα του τον γέννησε μέσα στην σκηνή του «μπουλουκιού» που είχε τον τίτλο:«Άρμα Θέσπιδος». Πέρασε τα πρώτα του χρόνια στους περιπλανόμενους θίασους ακολουθώντας τους γονείς του, που περιόδευαν κυρίως στη Μακεδονία. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ηλικία μόλις πέντε ετών κατά τη διάρκεια μιας παράστασης. Η μητέρα του δίδαξε στον μικρό Αντώνη και την αδελφή του από μικρή ηλικία να κάνουν ακροβατικά και να εντυπωσιάζουν το κοινό.

Ο ηθοποιός σε όλη του τη ζωή υπήρξε μανιώδης καπνιστής. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Αντώνη Πρέκα «Σαν παλιό Σινεμά» όσοι τον γνώρισαν λένε πως κάπνιζε ότι μάρκα έβρισκε μπροστά του και όταν οι δικοί του άνθρωποι τον παρότρυναν να το ελαττώσει, εκείνος απαντούσε πως «το τσιγάρο ήταν ο τρόπος του για να ξεδίνει από τα βάσανα». Δυστυχώς το κόστος ήταν βαρύ. Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 1983 νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 51 ετών. Η κόρη, που είχε αποκτήσει από το γάμο του με την ηθοποιό Ζωή Μυρίτη, ήταν τότε μόλις δύο ετών….

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις