Ιδιαιτέρως χαρούμενος εμφανίστηκε ο Τζόνι Ντεπ την τελευταία ημέρα της εκδίκασης της μήνυσης που υπέβαλε εναντίον της εκδοτικής εταιρείας της «Sun», της News Group Newspapers και του διευθυντή της, Νταν Γούτον. Η μήνυση αφορούσε δημοσίευμα που υπέγραφε ο Γούτον, τον Απρίλιο του 2018, το οποίο αποκαλούσε τον Ντεπ «αυτός που χτυπάει τη σύζυγό του». Η δίκη που κράτησε 16 ημέρες, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τόσο των δημοσιογράφων που την παρακολούθησαν όσο και των απλών πολιτών. Ο σταρ του Χόλιγουντ, την ώρα που βγήκε από το δικαστήριο, ύψωσε τη γροθιά του προς τους φαν του και τους ευχαρίστησε, ενώνοντας τα χέρια, για τη στήριξή τους προς το πρόσωπό του.

Από την άλλη, η Αμπερ Χερντ εμφανίστηκε μαυροντημένη και στάθηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο για να κάνει δηλώσεις. Όπως τόνισε η ηθοποιός, ήταν «απίστευτα επώδυνο» να ξαναζεί τις τραυματικές στιγμές του γάμου της με τον Τζόνι Ντεπ. Μάλιστα, η «Daily Mail» μετέδωσε ότι η Χερντ δέχθηκε γιουχαΐσματα από τους θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. Η ηθοποιός με κόπο κρατούσε τα δάκρυά της, καθώς μιλούσε για την αλήθεια της.

Η δήλωση της Αμπερ Χερντ

«Ταξίδεψα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να καταθέσω σε αυτή τη διαδικασία ως μάρτυρας και να βοηθήσω το δικαστήριο. Αφότου εξασφάλισα την εντολή περιοριστικών μέτρων το 2016 και οριστικοποίησα το διαζύγιό μας, ήταν επιθυμία μου να προχωρήσω στη ζωή μου. Δεν κατέθεσα εγώ αυτή τη μήνυση και, παρά τη σημασία της, θα προτιμούσα να μη βρίσκομαι στο δικαστήριο. Ήταν απίστευτα επώδυνο να ξαναζώ τη διάλυση της σχέσης μου, να αμφισβητούνται τα κίνητρα και η αλήθεια μου, να ακούγονται στο δικαστήριο οι πιο τραυματικές λεπτομέρειες της ζωής μου με τον Τζόνι και να μεταδίδονται παντού στον κόσμο», δήλωσε.

«Επιμένω στην κατάθεσή μου στο δικαστήριο και εναποθέτω την πίστη μου στη βρετανική δικαιοσύνη. Παρόλο που δεν υπέβαλα αυτή τη μήνυση, γνωρίζω καλά πόσοι πολύτιμοι πόροι δαπανήθηκαν για αυτήν τη νομική διαδικασία και θα χαρώ να δω αυτούς τους πόρους να επαναδιοχετεύονται σε πιο σημαντικά νομικά ζητήματα, που ήδη έχουν καθυστερήσει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Εκτιμώ την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και την υποστήριξη της νομικής ομάδας υπεράσπισης, όπως και των δικηγόρων μου στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός.

Η έξοδος του Ντεπ από το δικαστήριο

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη μήνυση που υπέβαλε ο Τζονι Ντεπ εις βάρος του ομίλου News Group Newspapers και του executive editor της «Sun» θα βγει το επόμενο διάστημα.