Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, Βύρωνα Βασιλειάδη σε μία παραμυθένια τελετή. To ερωτευμένο ζευγάρι είναι μαζί αρκετό καιρό αλλά προτίμησε η σχέση του να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα υπάρχουν ελάχιστες κοινές τους φωτογραφίες.

Ο Βύρων Βασιλειάδης έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης κυρίως με τη δουλειά του και την επιτυχημένη του πορεία στον τομέα των επιχειρήσεων. Ο 43χρονος επιχειρηματίας και πλέον σύζυγος της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση έχει βραβευτεί και έχει λάβει πολλές διακρίσεις για την επιχειρηματικότητά του.

Μαζί με τον αδελφό του Φίλιππο, ίδρυσε την εταρεία  Antipollution ΑΝΕ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ευκολιών Υποδοχής Αποβλήτων και Καταλοίπων φορτίου Πλοίων, και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων εντός Ελλάδας. Έχει ιδρύσει και την εταιρεία GREEN Α.Ε., μια  εταιρεία εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που παράλληλα με τις υψηλής ποιότητας ενεργειακές υπηρεσίες που παρέχει, επιτελεί πλούσιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο.

Για τις δυο αυτές εταιρείες του ο Βύρων Βασιλειάδης ανακηρύχθηκε ως ένας από τους 121 Young Global Leaders (YGL) για το 2016 από το World Economic Forum. 

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο Βύρων Βασιλειάδης γεννήθηκε το 1978. Μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του μεγάλωσε στο Λονδίνο, όπου το 1988 η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα. Η μητέρα τους πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα. Λίγα χρόνια αργότερα έφυγε από τη ζωή και ο πατέρας τους. Καθώς δεν είχαν με ποιον να μείνουν πια στο Λονδίνο τα δύο αγόρια, ορφανά πια, επέστρεψαν στην Ελλάδα.

«Έπρεπε να φύγουμε, γιατί δεν είχαμε με ποιον να μείνουμε στο Λονδίνο. Έτσι επιστρέψαμε στην Ελ­λάδα και εγκατασταθήκαμε σε ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, που είχε αγοραστεί από τους γονείς μας πριν φύγουμε για Αγγλία. Έμενα μαζί με τον Βύρωνα και μας πρόσεχε μια κυρία που είχε βρει ο παππούς μας, η οποία μαγείρευε και μας φρόντιζε. Ουσιαστικά ήμασταν δύο παιδιά που βρεθήκαμε μόνα, χωρίς συγγενείς και χωρίς να έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως τι είχε συμ­βεί. Από το Λονδίνο και μια πανίσχυρη οικονομική επιφάνεια, βρεθή­καμε χωρίς τους γονείς μας στην Αθήνα. Ας είναι καλά ο παππούς που μας βοήθησε. Μας έγραψε σε ένα ιδιωτικό σχολείο και μπήκαμε σε ένα ρυθμό» θα εξομολογηθεί ο αδελφός του Βύρωνα, επιχειρηματίας, Φίλιππος Βασιλειάδης σε συνέντευξή του στο περιοδικό PEOPLE.

Στην εφηβεία τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η κυρία όμως που τους φροντίζει, μένει μαζί τους αφιλοκερδώς και τους στηρίζει, «Εξακολουθεί και είναι ένας πολύ δικός μας άνθρωπος. Μπο­ρεί να μη μένουμε πια μαζί, έχει όμως ένα μητρικό ρόλο στη ζωή μας» αναφέρει στη συνέντευξή του ο Φίλιππος.

Η επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα

Τα δυο αδέλφια μόλις τελειώνουν το σχολείο αρχίζουν να δουλεύουν στο εργοστάσιο του παππού τους. Ασχολούνται ενεργά με την υποδοχή αποβλήτων και καταλοίπων των πλοίων. «Στην αρχή ήμασταν εργάτες. Ο αδελφός μου δούλευε στον Πειραιά κι εγώ στα Άνω Λιόσια. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση αποβλήτων, δεν υπάρχει πόστο που να μην έχουμε περάσει» περιγράφει ο Φίλιππος. Ο Βύρων Βασιλειάδης  σπούδασε στο American Community Schools, ενώ πήρε Bachelor Degree με διάκριση in Business Science στο Deere College, στο Τμήμα του Business Management.

Τελικά η σκληρή δουλειά και οι θυσίες τους ανταμείβονται αφού κάνουν την εταιρεία όχι απλά βιώσιμη αλλά μια από τις πιο πετυχημένες. «Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Θυσιάσαμε προσωπική ζωή και φίλους, προκειμένου να αναστηλώσουμε την εταιρεία. Σήμερα η Antipollution κατάφερε να διεκδικεί τα περισσότερα λιμάνια της Ελλάδας και στη συνέχεια αναπτύχθηκε στη στεριά, δημιουργώντας ιδιόκτητες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων. Στην ουσία, η μια εταιρεία έφερε την άλλη», έχει εξηγήσει ο Φίλιππος Βασιλειάδης.

Τα βραβεία και οι πολλαπλές διακρίσεις

Το  2014 ο Βύρων Βασιλειάδης έλαβε τα περισσότερα επιχειρηματικά βραβεία. Την προηγούμενη χρονιά του απονεμήθηκε το περιβαλλοντικό βραβείο για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με την φιλοσοφία του “Zero Waste”. Το  2014 έλαβε το διοικητικό βραβείο Facility Management Award για τις υπηρεσίες του στη διαχείριση των αποβλήτων.  Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς,  η λιμενική αρχή του Πειραιά του απένειμε βραβείο για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Τον Σεπτέμβριο του 14,  λαμβάνει το βραβείο Health & Safety για τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση της Υγείας και της Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο.

Τον ίδιο μήνα οι εταιρείες τους Antipollution, Green και Kafsis διακρίνονται  στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας. Τον Νοέμβριο του 2014, τιμήθηκε με το βραβείο Επιχειρηματικότητας KOUROS για την Ανάπτυξη και την Καινοτομία, από τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις